RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flaut av Riise

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det der er så gult kort for filming at jeg kaster opp litt i munnen, tordner Alexander Schau.

FULHAM - MANCHESTER CITY 1-2:

Manchester City var avhengig av seier for å henge med Chelsea i toppen av Premier League da laget gjestet Fulham på Craven Cottage lørdag.

Brede Hangeland, John Arne Riise og co. gjorde imidlertid det til alt annet enn en enkel oppgave for den regjerende mesteren.

Gjestene dro til slutt seieren i land med 2-1 etter en sen scoring av Edin Dzeko, men måtte kjempe hardt for poengene i London.

Se kamputviklingen minutt for minutt her!

Riise skaffet straffe
Og det var nettopp Riise som havnet i fokus da Fulham fikk straffen som ga Fulham ledelsen da 10 minutter var spilt.

Venstrebacken slo tunnel på Pablo Zabaleta, og argentineren satte ut sin høyre arm for å hindre nordmannen i å komme forbi.

Riise gikk enkelt i bakken, og dommer Mark Halsey pekte på straffemerket til store protester fra bortelagets spillere.

Fra elleve meter gjorde Mladen Petric ingen feil og la ballen kontant til side for Joe Hart til 1-0.

- Flaut av Riise
I TV 2s Premier League-studio satt Aleksander Schau og var klinkende klar på at Riise burde fått gult kort for filming.

- Det der er så gult kort for filming at jeg kaster opp litt i munnen før jeg svelger det ned igjen, fordi det er stygt å spytte sånt ut på direktesendt fjernsyn. Makan! Akkurat nå er det litt flaut å sitte her og tenke på det, sa Schau.

Roberto Mancini er enig i at det ikke burde vært dømt straffe.

- Sånn jeg ser det var det aldri straffe, men gutta spilte en veldig god kamp. Jeg var bekymret selv om vi fortsatte å spille godt og og skapte sjanser, fordi vi scoret ikke før det 87. minutt. Jeg er glad på Edins vegne for at han scoret et så viktig mål, sier Mancini ifølge BBC.

Storoffensiv fra City
Gjestene fra Manchester svarte med en storoffensiv, som til slutt skulle betale seg. Sergio Agüero var mannen bak utligningsmålet.

Carlos Tévez fyrte av et skudd fra rundt 17 meter, som ble styrt mot mål av David Silva. Mark Schwarzer måtte gi retur, og Aguero var nådeløs da muligheten bø seg på åpent mål og utligningen var et faktum.

Manchester City følte nok at Fulhams straffe var av den billige sorten og så ut til å håpe på en viss kompensasjon fra Halsey da det gang på gang ble ropt på straffespark. Tevez og Zabaleta var blant City-spillerne som lot Halsey få høre det.

Roberto Mancini vet at ett poeng ikke ville være godt nok og sendte Mario Balotelli på banen og tok ut Carlos Tévez i jakten på seiersmålet.

Italieneren var ikke sen om å prøve seg, men skuddforsøket gikk langt utenfor Fulhams mål til stor glede for hjemmefansen.

Dzeko reddet City
Et drøyt kvarter før slutt var Zabaleta involvert i enda en straffesituasjon, men slapp med skrekken da et innlegg helt tydelig traff hånda til argentineren.

Med fire minutter igjen å spille spilte Mancini sitt siste kort og sendte Edin Dzeko på banen, og bosnieren takket for tilliten momentant.

Den kraftfulle spissen fikk tak i ballen inne i sekstenmeteren og banket den helt oppe i vinkelen utakbart for Schwarzer under ett minutt etter at han kom på banen.

Dermed holder City avstanden til serieleder Chelsea på fire poeng.

Her er alle resultatene fra lørdagens Premier League-kamper:

Arsenal – Chelsea 1-2
Everton – Southampton 3-1
Fulham – Manchester C. 1-2
Norwich – Liverpool 2-5
Reading – Newcastle 2-2
Stoke – Swansea 2-0
Sunderland – Wigan 1-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere