RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Marcel Kittel (Skil-Shimano), Oscar Freire (Rabobank) og Peter Sagan (Liquigas)
Marcel Kittel (Skil-Shimano), Oscar Freire (Rabobank) og Peter Sagan (Liquigas) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Føler ikke press

Sist oppdatert:
Tysk seiersmaskin føler ikke press foran den vanskelige andresesongen.

En av årets desidert største kanoner på den internasjonale sykkelscenen er uten tvil Marcel Kittel.

Tyskeren har sopet sammen 17 seirer, på tre forskjellige kontinenter. Til sammenligning tok Mark Cavendish 11 seirer i sin første fulle sesong som landeveisproff.

Liker kampen for posisjonene
Marcel Kittel er 188 høy og veier rundt 80 kilo. Det gjør han til en stor rytter. Gjennom sesongen har han hatt en imponerende evne til å plassere seg meget godt i forkant av spurtene.

Det er neppe tilfeldig.

- Jeg liker kampen for posisjonene. Det er spennende, jeg liker det, forteller han til Cyclingnews.

- Vanligvis nok når de ser meg
Med størrelsen på sin side, har han en klar fordel i kampen om posisjonene. Unggutten understreker at han foretrekker å være rettferdig.

- Det viktigste for meg er at spurten alltid er rettferdig. Jeg prøver å forholde meg rolig. Selvfølgelig er det mye spenning og mange ryttere som prøver å beholde posisjonen sin. Når jeg har posisjonen min prøver jeg å beholde den, men jeg er også klar for å kjempe for den. Vanligvis er det nok når de ser meg - det hjelper, innrømmer han.

Her kan du sjekke Kittels beste resultater i 2011!

Imponerende uttelling
Kittels første seier for sesongen kom på den femte etappen av Tour de Langkawi. Deretter gikk det slag i slag hele sesongen.

52 rittdager og 17 seirer er fasiten for 23-åringen fra Arnstadt. Det er intet mindre en svært imponerende. Antall triumfer sammenlignet med antall rittdager er helt unikt. Det er kun Philippe Gilbert som har tatt flere seirer enn Kittel i 2011. Belgieren tok 18 seirer.

Nå ser han fram mot en pause før neste sesong.

- Jeg trenger virkelig en pause. Hodet trenger en pause for å få litt avstand mellom meg selv og sykkelen.

Unggutten er smertelig klar over forventningene som venter foran den nye sesongen. Da blir han, sammen med landsmannen John Degenkolb, en av 1t4i-lagets viktigste spydspisser.

- For meg er det ikke noe problem, sier han om presset, før han fortsetter: - Folk kan si alt hva de vil. For meg er det mye viktigere å nyte tiden jeg har. Jeg ser fram til neste sesong. Nye ritt og nye erfaringer, slår han fast.

PS: Skil-Shimano skifter navn til 1t4i i 2012. De hadde ambisjoner om å komme med i WouldTouren, men ser ikke ut til å komme topp tjue på UCIs «hemmelige» rankingliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere