RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler meg ikke som en Tour de France-vinner

Foto: CHRISTOPHE KARABA (Epa)
Sist oppdatert:
Skadeplaget Schleck er lei av tiden som «sofagris».

Etter karrierens verste sesong er Andy Schleck godt i gang med forberedelsene for neste år.

På grunn av en stygg velt i Criterium du Dauphiné, hvor RadioShack-kapteien pådro seg et brudd i bekkenet, måtte Schleck se årets Tour de France fra sofaen. Men klatrespesialisten fra Luxembourg mener motgangen har gjort ham sterkere.

- Jeg tror at dette har gjort meg mye sterkere mentalt. Jeg har brukket kragebeinet før, men det tar bare ti dager før du er tilbake på sykkelen igjen, sier Schleck i et intervju med cyclingnews.com.

- Hele Tour de France var den vanskeligste tiden for meg. I tre uker kunne jeg ikke gjøre noe som helst. Jeg var en sofagris, forklarer Schleck.

- Siden jeg ble proff har alt bare gått oppover, men sist sesong gikk det bare nedoverbakke. Motgangen har gjort det klart for meg hvor mye jeg liker å sykle, og hvor mye jeg liker å delta i konkurranser.

Schleck endte året med bare 28 konkurransedager og ingen triumfer. Hans beste resultat var en tjueandreplass sammenlagt i Circuit de la Sarthe. Schleck startet seks etapperitt, men fullførte bare Tour of Oman og nevnte Sarthe.

Tour-vinner?
På papiret står Schleck oppført som vinneren av Tour de France 2010. Spanjolen Alberto Contador var opprinnelig vinneren det året, men ble senere strøket etter å ha testet positiv for clenbuterol. Men for Schleck forblir opplevelsen ufullstendig.

- På papiret står det at jeg har vunnet, men jeg føler meg ikke som en Tour de France-vinner. En av de beste tingene når man vinner touren er minnene man får etterpå. Minnene av å stå på Champs-Elysées, men det gjorde ikke jeg.

- Vi hadde en seremoni i Luxembourg hvor jeg ble overlevert den gule trøyen, men det er ikke det samme, konstaterer 27-åringen, som ironisk bare nok står bokført med én triumf fra et etapperitt; nemlig Tour de France 2010.

Tour Down Under
Andy Schleck vil starte 2013-sesongen så snart som mulig og skal kjøre Tour Down Under for første gang i karrieren. WorldTour-rittet starter 20. januar i Adelaide, Australia.

19. desember er også en viktig dato i Andys dagbok. Da skal dopingsaken mot Frank Schleck på nytt høres av antidopingmyndigheter i Luxembourg. Eldste bror Frank testet positiv for det vanndrivende preparatet Xipamide under årets Tour de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere