RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler oss som proffer

Foto: Max Emil Kørner (Privat)
Sist oppdatert:
Seks norske sykkeltalenter på vintereventyr i Spania.

Tidligere i høst satt procycling.no fokus på om unge norske syklister i større grad burde bosette seg i utlandet.

Atle Kvålsvoll uttalte blant annet at det blir en helt annet kvalitet på treningen, syklisten Lorents Ola Aasvold (Plussbank BMC) oppfordret til å ta sjansen, mens Morten Hegreberg var noe mer skeptisk til å sende ungguttene alene ut i den store verden.

Les også: Contador: - Det sterkeste laget noensinne

Norske unggutter på eventyr
I en 110 kvadratmeter stor leilighet i Albir, midt mellom ferieperlene Benidorm og Calpe, har fire norske unggutter bosatt seg for vinteren.

Max Emil Kørner (Ringeriks-Kraft), Thomas Brahushi (Ringeriks-Kraft), Magnus Børresen (OneCo-Trek) og Jonas Orset (Unaas By Bliz) har nå tilbrakt en ukes tid i sitt nye hjem.

Etter hvert får de også selskap av Phan Åge Haugård (OneCo-Trek), mens Sigurd Nesset (Frøy-Bianchi) også skal være i området da hans mor bor der.

- Vi bestemte oss for å dra ned en gjeng. Vi har leid oss en leilighet og blir her til samlingene starter utover i januar, forteller Jonas Orset til procycling.no.

Langhusgutten forteller at valget ikke var tilfeldig.

- Vi valgte stedet fordi vi var her i fjor. Det er et utrolig bra område med mye kupert terreng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Treffer proffer på trening
Omtrent daglig har de støtt på ryttere fra verdenstoppen.

- Det er gøy å møte de ute på trening. Vi føler nesten at vi er en del av proffverdenen selv. Vi har sett mange fra BMC, Euiskaltel og RadioShack, forklarer 22 år gamle Orset.

Orset, som i 2012 syklet for Frøy, tar etter nyttår steget over til det svensknorske Unaas By Bliz-laget.

Begrunnelsen for utenlandsoppholdet ligner Atle Kvålsvolls argumentasjon for å dra ut. Treningen får en helt annen kvalitet.

- Vi dro rett og slett ut fordi vi tror det beste er å sykle ute for å bli bedre. Du kan selvfølgelig trene bra hjemme i Norge på rulle inne ,men det blir ikke det samme som å sykle ute. Det er ute vi konkurrerer. Vi tror det å trene her i variert terreng gir bedre resultater. Det er mye mer motiverende å være her ute også, forklarer Orset.

Les også: - Håper jeg får en takk fra dem

- Ikke dra for tidlig
Selv om Orset har dratt ut, vil han være forsiktig med å anbefale det samme til de yngste sykkeltalentene.

- Jeg vil ikke anbefale noen å droppe videregående for å dra ut. Da kan man gjøre mye grunntrening hjemme. Men du kommer til et punkt hvor du må satse 100 prosent og da ville jeg prøvd å dra ut, forklarer han.

- Jeg vet jo at Boasson Hagen og Nordhaug er mye hjemme i Norge og det går an å sykle terreng og sykkelcross, men det er mer motiverende og morsommere å komme ned hit til varmen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Feirer jul i Spania
Orset forteller at dagene har vært rolige til nå. Det er stort sett trening og husarbeid som står på programmet.

- Tiden går med til å lage mat, vaske og trene. Vi har ikke gjort så voldsomt mye ut av oss ennå. Vi må komme oss litt mer ut etter hvert, forklarer han.

Selv drar han en snartur hjem for å feire jul, mens de andre gutta blir igjen i Spania. Guttas julefeiring kan du lese mer om på procycling.no i romjula.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere