*Nettavisen* Sport.

- Flere piller i kroppen enn Ozzy Osbourne

Foto: William West / AFP

Det sendte tennisstjernen til semifinalen i Roland Garros.

01.06.11 19:07

Før onsdagens kvartfinale i Roland Garros mot svenske Robin Søderling, uttalte tennisyndling Rafael Nadal at han ikke har særlig tro på egne ferdigheter for øyeblikket.

– Jeg spiller ikke bra nok om dagen til å vinne denne turneringen. Det er sannheten. Jeg kan ikke håpe på mer enn det er grunnlag for, jeg må være realistisk, sa Nadal før kampen.

Taktisk spill
Nadal, som topper verdensrankingen og har vunnet Roland Garros fem ganger tidligere, viste at de kommentarene bare var taktisk spill, for spanjolen viste tennis i verdensklasse mot svenske Søderling.

Nadal vant tre strake sett, kvalifiserte seg for semifinalen og sendte svensken hjem med halen mellom beina. Sifrene 6-1, 6-4 og 7-6 (3) understreker overlengenheten.

Flere tennisstjerner spilte kvartifinaler onsdag kveld.

Maria Sharapova vant sin kamp mot Andrea Petkovic, med sifrene 6-0 og 6-3. Det fører Sharapova til hennes første semifinale på tre år - den gang vant hun Australian Open i 2008. Nå møter hun Li Na fra Kina.

- Flere piller enn Ozzy
Andy Murray var på sin side ventet å avbryte turneringen. Skotten sliter med sin høyre ankel, og legene rådet ham til å trekke seg fra videre spill. Det rådet fulgte han ikke, og stilte til start i kvartfinalen mot Juan Ignancio Chela.

- Jeg har flere piller i kroppen enn Ozzy Osbourne, spøkte Murray før kampen, med klar hentydning til medisineringen som fikk han spilleklar til kvartfinalen.

Det så uansett ikke ut til å påvirke ham nevneverdig. Murray var overlegen og vant tre strake sett, med sifrene 7-6, 7-5 og 6-2. Dermed er han klar for sin første semifinale i Roland Garros noensinne.

I semifinalen skal Murray spille mot Rafael Nadal, og verden har dermed to gigantoppgjør å se frem mot. Fra før er det nemlig klart at Roger Federer møter Novak Djokovic i den andre semifinalen. Kampene går av stabelen førstkommende fredag.

Tennisfans, gled dere!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag