*Nettavisen* Sport.

- Flere utøvere sitter på Vukicevic-info

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix

Nettet snører seg rundt Petar Vukicevic.

30.11.12 10:42

Det har stormet rundt Petar Vukicevic og hans familie etter avsløringene om dopingsamtaler med en annen trener.

Saken har etter hvert utviklet seg til å gjelde både Vukicevic, hans barn Christina og Vladimir, og trenerens ekskone, Turid Syftestad. Vukicevic hevder at de mye omtalte e-postene er forfalsket av nettopp ekskona, men så sent som torsdag sto den tidligere løperen Einar Inge Aasen fram med nye opplysninger.

Han hevdet at Vukicevic hadde snakket med ham om doping på den tiden de to jobbet sammen. Overfor NRK bekrefter også Aasen at det er flere utøvere som sitter på relevant informasjon i denne saken.

- Ja, jeg må vel kanskje svare ja på det. Det er det, sier Aasen til statskanalen.

Aasen håper nå at flere tør stå fram med informasjon i saken. Det var derfor han selv gikk ut med det han hadde opplevd med Vukicevic.

Bytter trener
Petar Vukicevic har en stund vært permittert fra sin jobb i Friidrettsforbundet, som en følge av denne saken. Det er lite trolig at han får jobben tilbake. Friidrettsforbundet opplyste torsdag at det var umulig å gi Vukicevic et nytt engasjement om anklagene mot ham var korrekte.

Fredag ruller saken Vukicevic-videre. Ifølge VG skal datteren Christina Vukicevic allerede i oktober i år, før dopingsaken sprakk, ha ytret et ønske om å bytte trener.

Dette til tross for at hun tirsdag denne uken ga klar beskjed om at hun ville fortsette med faren. Trolig for å skåne både seg selv og han for flere spørsmål rundt dette.

25-åringen skal ha bedt om å få sprinteksperten Leif Olav Alnæs som trener. VG skriver at Vukicevic og faren skal ha blitt enige om dette for lenge siden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Jonny E. Hansen/Mediehuset Nettavisen

Den 1. november trente Christina Vukicevic for første gang under Alnæs. Så sent som tirsdag trente Vukicevic sist med den anerkjente treneren.

Alnæs har tidligere hatt ansvar for sprinteren Geir Moen, og har også jobbet med Ezinne Okparaebo.

Ut med Brynhildsen
Både Friidrettsforbundet og Olympiatoppen skal ha oppfattet det slik at Vukicevic nå ønsker å trene med Alnæs på permanent basis.

Vukicevic har oppgitt at personlige årsaker var hovedgrunnen til den sportslige nedturen i 2012, der hun blant annet måtte trekke seg fra OL på grunn av skade.

Dette kan være en grunn til at hun nå ønsker et trenerbytte.

VG skriver for øvrig også fredag at Christina Vukicevic ikke lenger kommer til på bruke Rune Brynhildsen som medierådgiver.

TV-profilen ble hyret inn for å hjelpe søskenparet Vukicevic i denne saken, etter at Olympiatoppens Halvor Lea ikke lenger kunne bistå med sin kompetanse.

Brynhildsen fikk kun én uke i jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.