RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Flott med Vinokourov som sjef

Sist oppdatert:
Vicenzo Nibali har ikke noe problem med å ta ordre fra mannen som anklages for å ha kjøpt klassikertriumf.

Tredjeplassen i Tour de France toppet et godt år for Vicenzo Nibali.

Den italienske klatreren virket mer stabil enn noensinne, og leverte flere flotte resultater. Likevel har han valgt å forlate Liquigas til fordel for Astana.

Dermed er sju års samarbeid over. Men det blir ikke fryktelig mye nytt for Nibali. Astana består neste år av ni italienere, og Nibali tar selv med seg sin personlige soigneur til det kasakhstanske laget.

Fra bryllupsreise til samling
Astana-gjengen har nylig avsluttet den første samlingen med den nye ryttergruppen. Nibali rakk knapt nok hjem fra bryllupsreise før han dro og møtte både gamle bekjente og nye fjes.

- Det virker ikke til å være så stor forskjell på Astana og Liquigas. Begge lag er veldig godt organisert. Det er også en stor italiensk gjeng her, så det blir ikke noe problem å samarbeide.

- Du må ta noen viktige avgjørelser i løpet av karrieren, og dette var en av dem. Liquigas hjalp meg å utvikle meg, men nå går de over til å bli Cannondale og delvis amerikansk. Det bidro i mitt valg, sier Nibali til cyclingnews.

På Astana får italieneren en beryktet manager. Alexander Vinokourov har ofte vært i medienes søkelys, både på godt og vondt. Nå skal han hjelpe Nibali til å ta enda et steg.

- Det er fint å ha han som sjef. Han presenterte seg selv og den rollen han har i laget. Han la vekt på at han ikke bare skulle bli sittende bak et skrivebord, men også følge opp laget tett.

-Det viktigste var at han lovte å stå bak laget når vi vant ritt, men også når vi ikke går til topps, sier Nibali.

- Vinokourov er dratt inn i Ferrari-saken og undersøkes av UCI for å ha kjøpt seieren i Liege-Bastogne-Liege fra Kolobnev. Hva tenker du om det?

- Jeg kan bare snakke om laget. Alt ser ut til å fungere bra, og Vinokourov gjør alt han kan for at Astana skal være et topplag som kjemper om seier i alle ritt det stiller til start i.

Les også:Nibalis nye verden

Når det gjelder bestikkelses-saken har det ikke kommet noen dom. Jeg vet ikke hva jeg skal si om det ennå.

Stiller krav til talenter
Men Nibali, som har uttalt til procycling.no at han synes det ville vært større å vinne Giro d’Italia enn Tour de France, er ikke Astanas eneste italienske signering.

I tillegg til et par av Nibalis mest betrodd hjelperyttere, står også spurtfenomenet Andrea Guardini og stortalentet Fabio Aru overfor sin første hele sesong for laget.

At de to har et stort potensial er det liten tvil om, men sportsdirektør Giuseppe Martinelli understreker at de to ikke kan flyte på talentet.

- Andrea må overbevise meg om at han er verdt en plass i Tour de France. I første halvdel av rittet er det flere spurtetapper og i tillegg er det mulig å få den gule trøyen, tenker den italienske sjefen høyt overfor Gazzetta dello Sport.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAN BLI MED TIL TOUR DE FRANCE: Andrea Guardini viste i Giro d'Italia at han kan spurtslå de beste. Kanskje kan han ta gul trøye på den første etappen i neste års Tour de France.
KAN BLI MED TIL TOUR DE FRANCE: Andrea Guardini viste i Giro d'Italia at han kan spurtslå de beste. Kanskje kan han ta gul trøye på den første etappen i neste års Tour de France.

Han har latt seg imponere over Guardinis lange seiersrekke, men satser på at han neste sesong får noen enda finere seirer på CV-en.

Martinelli syr heller ikke puter under armene til Aru, som i år ble nummer to i ungdomsutgaven av Giro d’Italia og fikk prøve seg som Astana-rytter fra og med august i fjor.

- Han har utvilsomt et kjempetalent. Han er en ren klatrer, noe jeg liker, men han må legge ned et stort arbeid. Han må lære seg «å bo på sykkelen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere