RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flytt U21-EM fra Israel

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Desmond Tutu reagerer.

Den sørafrikanske anti-apartheid forkjemperen Desmond Tutu er en av mange som ber UEFA flytte det kommende U21-EM fra Israel på grunn av landets behandling av palestinsk idrett.

UEFA har avslått alle anmodninger om å flytte mesterskapet hvor også Norge skal delta. EM-sluttspillet for U21-lag spilles i Israel fra 5. til 18. juni.

Tutus brev til den britiske avisen Guardian er ment for å øke presset på UEFA. Flere kjente og prominente sympatisører av den palestinske saken hadde også skrevet under brevet.

Senest i forrige uke talte UEFAs generalsekretær Gianni Infantino til UEFA-kongressen i London, og hvor han opplyste at de ikke vil flytte mesterskapet.

– UEFA og Det israelske fotballforbundet er ansvarlige for fotballen og kan ikke holdes til ansvar for den politikken en nasjon fører, sa blant annet Infantino på en pressekonferanse i forkant av UEFA-kongressen. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere