- Føler jeg mislykkes

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Den svake Molde-starten preger en formsterk Magne Hoset.

27.04.10 12:02

MOLDE - TROMSØ 2-3:

MOLDE (Nettavisen): Magne Hoset kikker ned i gulvet i mixed-zone. Midtbaneeleganten sukker tungt når han blir spurt om å beskrive den tunge perioden Molde går gjennom. Laget i hans hjerte har nettopp tapt 2-3 for Tromsø. Det er det fjerde tapet på åtte spilte kamper i Tippeliga-sesongen 2010.

Sølvlaget fra 2009 er ikke til å kjenne seg igjen og opplever en aldri så liten identitetskrise.

Hoset som har spilt 190 kamper for Molde, tar lagets svake sesongstart svært personlig.

- Jeg føler at jeg mislykkes når vi ikke vinner, og at jeg har mye av ansvaret for poengtapene. Det er jeg som skal stå fram og ta ansvar med både å score og spille fram de andre på laget.

- Når jeg ikke gjør det, tar jeg tapene veldig personlig, sier en tom Hoset til Nettavisen.

Hoset alene
Hoset har på tross av Moldes svake innledning på 2010-sesongen, vært den Molde-spilleren som har vært positiv på banen.

I Molde-lagets to seire årets Tippeliga har 29-åringen bidratt sterkt med både scoringer og assist. Mot Odd Grenland i Skien var det nærmest Hoset alene som var Moldes offensive hjerne og kraft.

I mandagens 2-3-tap for Tromsø, så det ut til at Hoset skulle sikre poenget for hjemmelaget, etter han fra vel 20 meter utlignet Tromsøs ledelse med et fantastisk skudd høyt i TIL-keeper Marcus Sahlmans venstre hjørne.

Men Molde rotet bort poenget etter at Tromsøs svenske midtstopper Fredrik Björck vant duellene mot Daniel Berg Hestad og Magne Simonsen og fikk beinet ballen i mål.

Ingen samhandling
Hoset mener mye av forklaringen ligger i lagets store skadeproblemer og manglende samhandling blant spillerne.

- Vi mangler flere sentrale spillere noe som gjør at samhandlingen både defensivt og offensivt ikke fungerer. Hele laget sliter defensivt, men det blir en del individuelle feil i forsvar som blir avgjørende for kamputfallet.

- Vi har i hvert fall ikke noen andre enn oss selv å skylde på. Vi gjør ikke en god nok jobb på banen, sier Hoset.

Kaptein Daniel Berg Hestad føler i likhet med Hoset at årets Molde-lag sliter defensivt.

- Vi er ikke solide nok defensivt og samhandlingen i de bakre rekker er ikke bra. Vi slipper inn altfor mange mål. Men det sitter heller ikke offensivt.

Spennende mai
For Molde vil mai kunne bli en måned som vil gi laget en gylden mulighet til å rette opp den dårlige sesonginnledningen. De blåhvite fra Rosenes by skal spille hele sju kamper på tre uker.

- Mai blir spennende. Det er en måned som er alfa omega med tanke på hvor vi havner på tabellen. Vil vise hvem som har stake, sier Hoset.

Også Molde-trener Kjell Jonevret er spent på hva mai bringer.

- Jeg håper vi kan rette opp en del av poengfangsten i mai, men det kjennes jobbigt at vi slipper inn så mange mål, sier svensken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag