*Nettavisen* Sport.

- Føler jeg ødela for laget

Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB scanpix

Brede Hanglands utvisning ga Sunderland målsjansene de trengte.

18.11.12 22:40

FULHAM- SUNDERLAND 1-3:

Hangeland pådro seg en sjelden utvisning i søndagens hjemmekamp. Det skjedde mot et gjestende lag som ellers har framstått lite målfarlige denne sesongen.

Det røde kortet var bare Fulhams andre på over 100 kamper i Premier League, ifølge TV 2.

Fulham-kapteinen ble sendt i dusjen for en takling med knottene først mot Lee Cattermole. Nordmannen fikk dermed rødt kort direkte allerede etter en halvtimes spill.

- Jeg føler at jeg ødela for laget i dag. Utvsinsingen kan sikkert diskuteres. Vi har hørt veldig mye om «to feet of the ground» tidligere, så det kan sikkert forsvares, kommenterte Hangeland til TV 2 etter kampen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'jap82vqwls1v1ccdhk5t773y1', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-jap82vqwls1v1ccdhk5t773y1', 'eplayer14');

- En drittkamp
Han bedyret at han ikke hadde vonde hensikter med taklingen. Dommer André Marriner viste ingen nåde overfor den vanligvis fairspillende nordmannen, selv om landslagets kaptein var først på ballen.

- Jeg skjønte på ansiktsutrykket hans at det kom til å bli rødt. Jeg gjorde en feil som gikk inn på den måten, og det ødela for laget i dag. Dette var en drittkamp. Vi skal slå det laget der, og jeg synes vi var bedre enn dem i starten, sa Hangeland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Julian Finney / Getty / All Over Press

Ikke alle var enig i dommerens beslutning.

- Veldig, veldig strengt rødt kort til Hangeland. Godt gjort av Sunderland-spillerne å ikke gjøre så mye ut av det, skrev den omstridte Marseille-spilleren Joey Barton på Twitter.

Riise traff stengene
Tross utvisningen klarte Fulham å spille seg til flere gode sjanser de påfølgende minuttene.

Fem minutter etter sidebyttet traff et skudd fra John Arne Riise tverrliggeren etter å ha vært innom en Sunderland-forsvarer.

Bortelaget gikk i angrep umiddelbart. Kontringen resulterte i scoring ved Steven Fletcher, mot spillets gang.

Men Fulham og manager Martin Jol ga dog ikke opp. Den rutinerte nederlenderen byttet inn den målfarlige kroaten Mladen Petric.

Spissen fikk en sjanse nesten umiddelbart, men skjøt over. Like etter ekspederte Petric likevel inn en fortjent utligning etter innlegg fra Damien Duff.

Kort glede
Gleden ble kortvarig for Fulham-fansen hjemme på Craven Cottage. Sunderland-stopper Carlos Cuellar nikket inn gjestenes andre på en corner bare tre minutter etter.

Et drømmetreff fra Stéphane Sessegnon gjorde så oppgaven enda verre for et Fulham med bare ti spillere. Den offensivt begavede spilleren fra Benin banket inn 3-1 helt oppe i vinkelen på nok en kontring.

Hanglands røde kort bidro dermed til at Sunderland fikk etterlengtede mål bokført på tabellen. Martin O'Neills menn hadde fattige sju mål på elleve kamper før søndagens kamp i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.