*Nettavisen* Sport.

- Føler meg ikke som en Tour de France-vinner

Foto: CHRISTOPHE KARABA (Epa)

Skadeplaget Schleck er lei av tiden som «sofagris».

17.12.12 18:56

Etter karrierens verste sesong er Andy Schleck godt i gang med forberedelsene for neste år.

På grunn av en stygg velt i Criterium du Dauphiné, hvor RadioShack-kapteien pådro seg et brudd i bekkenet, måtte Schleck se årets Tour de France fra sofaen. Men klatrespesialisten fra Luxembourg mener motgangen har gjort ham sterkere.

- Jeg tror at dette har gjort meg mye sterkere mentalt. Jeg har brukket kragebeinet før, men det tar bare ti dager før du er tilbake på sykkelen igjen, sier Schleck i et intervju med cyclingnews.com.

- Hele Tour de France var den vanskeligste tiden for meg. I tre uker kunne jeg ikke gjøre noe som helst. Jeg var en sofagris, forklarer Schleck.

- Siden jeg ble proff har alt bare gått oppover, men sist sesong gikk det bare nedoverbakke. Motgangen har gjort det klart for meg hvor mye jeg liker å sykle, og hvor mye jeg liker å delta i konkurranser.

Schleck endte året med bare 28 konkurransedager og ingen triumfer. Hans beste resultat var en tjueandreplass sammenlagt i Circuit de la Sarthe. Schleck startet seks etapperitt, men fullførte bare Tour of Oman og nevnte Sarthe.

Tour-vinner?
På papiret står Schleck oppført som vinneren av Tour de France 2010. Spanjolen Alberto Contador var opprinnelig vinneren det året, men ble senere strøket etter å ha testet positiv for clenbuterol. Men for Schleck forblir opplevelsen ufullstendig.

- På papiret står det at jeg har vunnet, men jeg føler meg ikke som en Tour de France-vinner. En av de beste tingene når man vinner touren er minnene man får etterpå. Minnene av å stå på Champs-Elysées, men det gjorde ikke jeg.

- Vi hadde en seremoni i Luxembourg hvor jeg ble overlevert den gule trøyen, men det er ikke det samme, konstaterer 27-åringen, som ironisk bare nok står bokført med én triumf fra et etapperitt; nemlig Tour de France 2010.

Tour Down Under
Andy Schleck vil starte 2013-sesongen så snart som mulig og skal kjøre Tour Down Under for første gang i karrieren. WorldTour-rittet starter 20. januar i Adelaide, Australia.

19. desember er også en viktig dato i Andys dagbok. Da skal dopingsaken mot Frank Schleck på nytt høres av antidopingmyndigheter i Luxembourg. Eldste bror Frank testet positiv for det vanndrivende preparatet Xipamide under årets Tour de France.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.