*Nettavisen* Sport.

- Følg Gashi med argusøyne

Foto: (Foto: Scanpix)

- Ardian Gashi bør følges med argusøyne av landslagsledelsen, sier Per Mathias Høgmo. - Han er en som en bikkje som du trekker opp og slipper løs, skryter Kjetil Rekdal.

14.09.04 09:49

Ardian Gashi har vært i strålende form etter at han ble flyttet inn sentralt på Vålerenga. Nå drømmer han om landslaget igjen.

- Jeg føler at jeg kan bidra med ganske mye. Spesielt på bortebane mot vanskelige motstandere. Da kreves det at folk står frem og biter fra seg. Da er jeg rette typen, sier Gashi til TV 2 Nettavisen.

Bør Gashi på landslaget? Diskuter saken her.

- Utmerket i 4-2-3-1
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo tapte kampen om Gashi da midtbanespilleren gikk fra Ørn til Vålerenga, men har bare lovord å si om spilleren han selv hadde på U21-landslaget.

- Ardian og Jan Gunnar Solli gjorde en utmerket jobb sentralt i U21-landslagets 4-2-3-1-formasjon, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

TIL-treneren hørte også Hareides rop om en ballvinner forrige uke, og mener at Gashi kan være mannen landslagssjefen leter etter.

- Han bør følges med argusøyne nå. Ardian begynner å få mer erfaring på høyt nivå nå, og har den ærgjerrigheten og innstillingen som er så viktig. Han er en meget god førsteforvarer, har stor løpskapsistet og et internasjonalt snitt over spillet sitt. Når han i tillegg, som mot Rosenborg, viser et økende offensivt repertoar, viser han at han er en spiller som kommer til å bli nyttig for Norge. En eller annen gang, sier Høgmo videre.

- Han har også masse internasjonal erfaring gjennom U21-landslaget, og det var et lag som kunne vunnet hele U23-EM. Serbia, som vi slo 3-0 i den siste returkampen, kom jo helt til finalen, legger Høgmo til.

- Unorsk
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skryter også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ander Rikter

- Han er en spennende spiller - ulik andre norske spillere. Han er frekk i måten å spille på. Han er som en bikkje som man trekker opp og slipper løs, sier Rekdal.

Han vil ikke ta ut landslagstroppen for Åge Hareide, men bekrefter at hvis det er noe Gashi og Thomas Holm har - så er det aggressivitet.

- Det er opp til Åge hvem som han vil bruke. Det eneste jeg setter et spørsmålstegn ved - er om det er riktig å bruke Magne Hoset og Martin Andresen hver gang, sier Rekdal.

Og nevner Christian Grindheim og Tomasz Sokolowski som unge spillere som vil kunne bli den bulldogen Hareide etterlyser - en gang i fremtiden.

- Gashi sier at han er en mann for de store anledninger?

- Alle kamper er store anledninger for Vålerenga-spillere. Sånn må det være. Man må prestere hver gang. Men han presterte over evne på bortebane mot Newcastle. Da herjet han med Newcastle-spillerne, sier Rekdal.

Bør Gashi på landslaget? Diskuter saken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.