- Følger ikke instruksene

Foto: Christian Thomassen/Scanpix

Viking-trener Åge Hareide er oppgitt over at laget rotet bort ledelsen to ganger mot Molde.

MOLDE – VIKING 2-2

MOLDE (Nettavisen): Medaljekandidat Viking rotet bort ledelsen to ganger mot Molde etter svakt markeringsspill. Det kan bli kostbart for en klubb som har ambisjoner om medaljer.

En frustrert Åge Hareide hevder spillerne ikke fulgte instruksene de fikk før kampen mot Molde.

- Vi lager avtaler før kampen som ikke følges av spillerne. De får utdelt Molde-spillere som skal markeres på dødball og gjør det ikke. Vi vet at Magne Hoseth har en presis fot og at Baye Djiby Fall er sterk i lufta, men spillerne må følge instruksene om vi skal unngå lette baklengsmål. Det handler om å være konsentrerte, sier Hareide.

Ikke fornøyd
Hareide rev seg i håret over det svake forsvarsarbeidet til Viking ved begge Moldes mål.

Baye Djiby Fall utlignet ledelsen til Viking etter merkelig keeperspill av Rune Almenning Jarstein. Viking-keeper Jarstein bokset et innlegg fra Moldes Emil Johansson rett i beina til Mattias Mostrøm og krasjet samtidig med Fall i feltet. Jarstein ble stående på halvdistanse etter duellen med Fall og Mostrøm kunne servere til Fall som headet ballen enkelt i mål.

I det 69. minutt var Viking-forsvaret på ny sløve i markeringen av Baye Djiby Fall. Senegaleseren fikk stå fullstendig umarkert da han headet inn utligningen til 2-2 på Magne Hoseths presise frispark.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan vi opptrer på baklengsmålene. Vi gjør en grov miss på dødballsituasjonen som fører til 2-2-målet, men er usikker på om Jarstein gjør en tabbe på det første baklengsmålet, sier Hareide.

André Danielsen, som sto for kampens prestasjon med et utsøkt skrudd frisparkmål, er også kritisk til hvordan Viking-laget forsvarte seg mot Molde.

- På dødballsituasjonen har han (Jarstein jour. anm.) ikke noe der ute å gjøre. Du må nesten spørre han hvorfor går ut der. På 2-2-målet får Fall stå fullstendig umarkert. Det er ikke godt nok, sier Danielsen.

Ingen medaljekandidat
Åge Hareide mener at Viking må glemme medaljekampen og begynne å fokusere på cupen der de møter Odd Grenland borte i 4. runde om laget ikke vinner kamper som kveldens oppgjør mot Molde.

- Vi burde absolutt ha tatt tre poeng mot Molde i dag for å være med i medaljekampen. Vi bør vinne slike kamper. Nå kan cupen fort bli viktigere enn serien, sier Hareide.

Danielsen er enig med sin sjef.

- Vi må luke vekk slike tabber om vi vil bli en skikkelig seriøs medaljekandidat. Rosenborg hadde for eksempel aldri rotet bort denne ledelsen, sier Danielsen.

Lyktes endelig
Han smilte likevel godt over sitt fantastiske frisparkmål fra vel tjue meter.

- Det var godt å se at den endelig gikk inn. Jeg trener hele tiden på frispark og det var deilig at jeg endelig lyktes, smilte Danielsen.

For Molde er det nå åttende Tippeliga-kamper uten seier. Og går en nervepirrende høst i møte.

- Vi må begynne å vinne igjen snart. Vi må bare jobbe og jobbe og holde humøret oppe. Nå får vi en kampfri helg, som vi skal bruke godt på treningsfeltet, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.