RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Folk har vel lite å gjøre

Foto: Berit Roald (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug tar kritikken fra Ulvang, Alsgaard, Svan og folk flest med knusende ro, men lover å rekke neste premieutdeling.

GARDERMOEN (Nettavisen): Det var som vanlig fullsatt i salen da Petter Northug (24) onsdag formiddag satte av en halvtime til norsk presse før avreisen til Tour de Ski.

Etappeløpet Northug har til hensikt å vinne var naturligvis tema, men Northug slapp heller ikke unna det som skjedde i La Clusaz før jul.

Der ble han slått i spurten, kom for sent til premieutdelingen – og fikk etterpå kritikk fra gamle storløpere som Vegard Ulvang, Thomas Alsgaard og Gunde Svan. Og ikke minst: Det norske folk, som har engasjert seg til gagns i diverse fora på nett.

Mindre pasta, mer potet
Men kritikken fra ekspertene preller av – og engasjementet fra folk flest får Northug til å smile.

Les også: Northug splitter Norge

- Folk har vel lite å gjøre, da, sier Northug, og fortsetter:

- Folk har jo engasjement, det merker jeg når jeg møter folk. Hvis du er så uheldig å gå inn i en butikk, får du meninger om hva du bør kjøpe. Blant annet møtte jeg ei gammel dame som mente at pasta bør byttes ut med potet og grønnsaker. Jeg svarte at jeg har forståelse for det, men det tar så lang tid å lage det at vinninga går opp i spinninga.

Når Northug snakker om gamle damer, er smilet oppriktig.

- Blitt så mange dumme ting
Når han snakker om kritikken fra Ulvang og Alsgaard, blir smilet og tonen vesentlig mer sarkastisk. Ulvang sa han var flau over å være norsk etter det som skjedde med Northug i La Clusaz, mens Alsgaard mente noen burde holde langrennskongen i ørene.

- Jeg hadde ikke hørt hva de har sagt. Men det er hyggelig, det, sier han.

Om Gunde Svan sier han følgende:

- Det Gunde sier, går inn det ene øret og ut det andre. Det er blitt så mange dumme ting fra den gubben at det orker jeg ikke å svare på engang.

Petter Northug erkjenner imidlertid at han ikke er helt komfortabel med det som skjedde i La Clusaz. Men han tar ikke selvkritikk. Rett og slett fordi han ikke mener han gjorde noe kritikkverdig.

- Vil ikke at det skal skje igjen
- Jeg og Vidar Løfshus gikk i bua rett etter løpet. Jeg var nesten ferdig med å skifte da representanten fra FIS kom og banket på døra. Etterpå tok det bare et halvt minutt før jeg var klar. Jeg tok beinveien og hoppet over gjerder for å komme fram så raskt som mulig, forteller Northug.

Han bekrefter at situasjonen er snakket grundig igjennom etterpå.

- Jeg vil så klart ikke at det skal skje igjen. Vi har tatt det opp internt. Jeg har pratet med Vidar Løfshus (trener), og fatter’n er alltid engasjert. Moder’n prater via fatter’n. Jeg hører at han får input fra henne.

- Men jeg har ikke fått kjeft, smiler Northug – som for øvrig føler seg meget klar for Tour de Ski.

- Jeg er kanskje mer sulten enn noen gang. Det blir en krig, fastslår Norges store håp.

PS. Morten Eilifsen dropper Tour de Ski etter å ha slitt med sykdom denne uka.

Nettavisen kommer tilbake med vesentlig mer om Petter Northugs planer for Tour de Ski utover uka!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere