*Nettavisen* Sport.

- Folk kan mene akkurat hva de vil

- Hvis vi ikke så bort fra alle de meldingene vi får fra folk, så tror jeg vi ville fått psykiske plager, sier Jan Gunnar Solli foran RBK-møtet.

28.04.07 14:14

FANA STADION (Nettavisen): - Jeg gleder meg veldig. Det blir en spesiell kamp med god atmosfære. Det er slike kamper vi helst vil spille hele tiden, smiler Jan Gunnar Solli til Nettavisen.

Det er to dager til han igjen setter føttene ut på Lerkendal-gresset. Men for første gang siden 2002 er det ikke som Rosenborg-spiller.

- Litt klapping og litt buing
Men han tror ikke trønderpublikum vil gi ham en kald skulder når han vender tilbake i Branns røde trøye.

- Det blir helt sikkert en litt blandet mottakelse. Jeg hadde mange fine år og opplevelser som Rosenborg-spiller. Det er nok noen som vil klappe litt og noen som vil bue. Men det er en del av gamet. Folk blir engasjerte når du går til en rival. Rosenborg ser på Brann som en real utfordrer til å være med i toppen. Da er det sikkert noen blir litt lei seg for det, forklarer han.

Solli synes supporterne skal ha lov til å ha sine meninger om det som skjer rundt laget sitt.

- Det er det som er så moro med fotball. Folk kan mene akkurat hva de vil. Hvis vi ikke så bortfra alle de meldingene vi får fra folk, så tror jeg vi ville fått psykiske plager. For det er ganske heavy ord noen bruker. Fotball er litt mer enn bare å vinne for noen, sier den tidligere Odd- og Rosenborg-spilleren.

- God nok til å vinne
At RBK-spillet ikke har gått på skinner i sesongstarten, tror ikke Solli nødvendigvis er noen fordel for Brann foran søndagens storoppgjør.

- Først og fremst tror jeg de er revansjesugne. Jeg vet hvordan det er å være Rosenborg-spiller. Etter at de har tapt en kamp, så er de veldig sugen på å vinne. Det er jo noe vi må stå imot. Men vi er et godt lag og har spennende typer som kan avgjøre kamper på egenhånd, i tillegg er vi et godt kollektiv. Det gjør at vi reiser opp dit med en god porsjon selvtillit, mener han.

Men tro ikke at Brann-spillerne drar til Trondheim for å ta med seg ett poeng hjem til Bergen.

- Vi drar til Lerkendal for å spille god fotball. Spiller vi som vi har spilt til nå eller enda litt bedre, så er vi et godt nok lag til å vinne kamper på Lerkendal. Vi vet det blir tøft, men vi har lyst til å vinne. Nå gleder jeg meg veldig til at vi skal få testet oss ordentlig, smiler Solli.

Fredagens formasjonstrening tyder på at Brann stiller med de samme elleve som startet mot både Strømsgodset og Vålerenga.

Trolig Brann-lag: Håkon Opdal - Cato Guntveit, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Ardian Gashi, Martin Andresen, Petter Vaagan Moen - Bengt Sæternes, Thorstein Helstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.