*Nettavisen* Sport.

- Folk tror jeg kommer til å vinne Tour de Ski i år

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Norges nye langrennskomet merker presset.

15.11.12 19:51

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Onsdag tyvstartet Petter Northug med sin egen pressekonferanse i forbindelse med den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen denne helgen.

Torsdag møtte resten av det norske landslaget pressen. Som vanlig var det Marit Bjørgen og Therese Johaug de fleste journalistene ville ha en bit av, men også en annen av langrennsjentene var fullbooket med intervjuer denne gangen.

Weng like populær
Norges nye langrennskomet Heidi Weng så ut til å være minst like populær blant de fremmøtte journalistene.

Da det ble Nettavisens tur, var det en sliten Heidi Weng som satte seg ned for en prat.

- Det begynner å ta litt på. Jeg er litt sulten og tørst, men det går greit, sier en sliten, men strålende blid Heidi Weng til Nettavisen.

Weng fikk sitt gjennombrudd forrige sesong da hun spurtet inn til en tredjeplass på 15-kilometeren i verdenscupen i Lahti.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Det er veldig uvant
Den 21 år gamle jenta fra Ytre Enebakk merker at presset er større denne sesongen.

- Det er veldig uvant. Jeg er ikke vant til å sitte rolig i over tre timer med mye folk. Det er mulig disse andre jentene er det, men det er ikke jeg.

- Det blir litt sånn at folk venter litt mer. Flere snakker om at jeg har slått Marit i sommer, og det er ikke måte på. Noen sier også at jeg kommer til å vinne Tour de Ski i år, men jeg må ta den tiden jeg trenger, forklarer Weng.

- Men det går veldig greit. Det blir et lite press i forhold til at jeg er såpass ny og at det gikk så bra på slutten i fjor - det er det folk husker. Når jeg i tillegg er ny, så blir det litt sånn at folk forventer og har troen. De legger listen høyt, men det gjør jeg ikke selv. Jeg har bare vært i verdenscupen i ett år nå, sier jenta som representerer BUL.

«Den nye Marit Bjørgen»
21-åringen har for lengst blitt sammenlignet med verdens beste kvinnelige langrennsløper de siste sesongene, Marit Bjørgen.

- «Den nye Marit Bjørgen», det har du vel hørt en del ganger i dag?

- Ja, humrer Weng.

- Føler du noe ekstra press på grunn av det stempelet?

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nei, jeg synes ikke det. Jeg ser opp til Therese (Johaug), Petter (Northug) og Marit. Men jeg vil jo helst være Heidi Weng. Likevel er det positivt å bli sammenlignet med Marit for jeg ønsker jo å bli like god som henne, sier 21-åringen.

Får råd fra «gamle Bjørgen»
Og skal vi tro Weng, så nyter hun godt av gode råd fra hennes «gamle venninne».

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot av alle på laget. Hvis det går bra, så får jeg ros, og går det dårlig får jeg et klapp på skulderen. Jeg får ofte høre av Marit at jeg må ta den tiden jeg trenger fordi jeg er ung. Det er godt å høre fra en som er litt oppe i åra, humrer Weng, som er raskt ute og gjør det klart at hun bare tuller.

- Hun har vært gjennom dette i så mange år. Hun er ti år eldre og har den erfaringen. Når hun sier slik, så føler jeg meg trygg og tenker at jeg kan ta den tiden jeg trenger. Marit er flink til å gi råd. Jeg ser veldig opp til Marit, skryter Bjørgens lagvenninne.

Klar til start på Beitostølen
Fredag får Weng muligheten til å se hvordan kroppen ligger an før verdenscupåpningen i svenske Gällivare neste helg. Det gleder hun seg til.

- Jeg er spent på sesongens første skirenn, men jeg gleder meg også veldig. Man vet aldri helt hvordan det blir, men det blir gøy å endelig komme i gang.

- Jeg har vært veldig motivert siden forrige sesong, og motivasjonen er fortsatt på topp. Det har gått veldig bra i sommer. Jeg har troen på meg selv. Samtidig har jeg trent veldig hardt nå, så det er mulig jeg trenger litt tid, avslutter Weng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.