Gå til sidens hovedinnhold

- Folk venter at du skal få en knekk

Men det gjør ikke John Arne Riise, som hevder han har lagt søndagens «karakterdrap» bak seg.

ULLEVÅL (Nettavisen): Søndag gikk VG-kommentator Truls Dæhli knallhardt ut mot John Arne Riise i en kommentar som ble viet tre helsider i Norges største papiravis. Dæhli omtalte den ferske landskamprekordholderen som «en selvforherligende tufs» og la til at venstrebacken i hans øyne setter seg selv over laget.

John Arne Riise har gått på flere smeller i løpet av sin fotballkarriere, men søndagens smell var trolig blant de tøffeste.

- Det var trist å våkne opp. I dag har det vært tøft. Det har vært en jævla tøff morgen, og en jævla tøff dag. Det går mange tanker rundt i hodet mitt. Er det sånn folk tenker om meg? sa Riise søndag.

Bakgrunnen for Dæhlis angrep var noen twittermeldinger Riise la ut både dagen før fredagens landskamp og på selve kampdagen.

HTML EMBED
HTML EMBED

- Ble ferdig i går
Mandag møtte Riise igjen det norske pressekorpset etter trening. Og naturligvis ble han spurt om hvordan han opplevde søndagens knallharde personangrep, som både han selv om andre omtalte som et rent «karakterdrap».

- Det ble ferdig i går. Da jeg gikk ut fra pressemøtet i går, var det over. Da var det bare å slappe av og fokusere på kampen. Det var fokuset hele veien, jeg måtte bare snakke for meg selv i går og så var det glemt, fortalte Riise.

På spørsmål om han vil være ekstra revansjesugen når Norge møter Slovenia i VM-kvalifiseringen tirsdag kveld, svarte Riise at han ikke føler at han har noe å revansjere.

Han kommenterte imidlertid sin egen evne til å reise seg etter motgang, en kvalitet han har vist gang etter gang.

- Man blir satt på prøve og testet og folk venter at du skal få en knekk, men jeg bruker det til noe positivt. Det har jeg alltid gjort. Jeg snur kritikk til noe positivt og bruker det på banen. Det har jeg gjort gang etter gang. Men det er ikke fokuset mitt. Jeg er utrolig gira på å spille en god kamp og at laget skal få tre poeng. Det er dette som er fokuset nå, sa Riise mandag.

- Skrivebom
Fredrikstad-spilleren Mads Hansen, som blogger i Nettavisen, mener Truls Dæhli bommet totalt med kritikken mot Riise.

«Hans karriere er i stor grad tuftet på nettopp fokus og profesjonalitet, og å kritisere han for dårlige kampforberedelser er en like stor skivebom som om Riise skulle kritisert Dæhli for bruk av feil font i kronikkene sine», skriver Mads Hansen på www.fotballspiller.com.

Hansen legger også til at «Innholdet i de omtalte Twitter-meldinger kan selvsagt diskuteres, men å antyde at disse påvirket prestasjonene i kampen samme kveld fremstår for meg som et tabloid forsøk på å koke suppe på en spiker».

Les resten av kommentaren her.

- Tidspunktet var feil
Riise tok ikke selvkritikk på hva han skrev, og hva han har ytret den siste tiden, men innrømte at han ikke burde ha langet ut mot hjembyen rett før en landskamp.

- Tidspunktet var kanskje feil, erkjente Riise overfor Nettavisen.

Mandagens treningsøkt var den siste før tirsdagens viktige landskamp mot Slovenia. Norge tapte 0-2 mot Island i den første kampen i kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014, og har ikke råd til å gå på nok et tap.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene