- Folk vil gå helt bananas

Foto: Daniel Roland / AFP / NTB scanpix

Vegard Hendenstads Freiburg kan ende opp i Champions League.

For Vegar Eggen Hedenstad har overgangen til tysk fotball vært et lite kultursjokk. Det kan bli ville tilstander i Freiburg om byens lag sikrer mesterligaplass lørdag.

Da er en fullspekket hjemmearena med 24.000 tilskuere klar til avgjørende kamp mot Schalke i siste serierunde. Med seier vil Freiburg sikre den attraktive 4.-plassen i Bundesliga.

- Jeg forventer skikkelig stemning, trykk og en herlig fotballkamp. Det er to lag som absolutt ønsker å vinne, sier Vegar Eggen Hedenstad til NTB.

21-åringen kom til Freiburg fra Stabæk sist sommer og har gjort en fin inntreden i laget. I det siste har han riktig nok slitt med formen, men han håper naturligvis på spilletid lørdag. I bortekampen mot Schalke spile han samtlige 90 minutter og fikk ta del i en overraskende 3-1-seier.

- Det var helt sykt. Vi var selvfølgelig «underdogs» i kampen, men vi spilte bra og vant fullt fortjent. Det var godt over 60.000 på tribunen, men det ble stille etter hvert, minnes nordmannen.

Bonus
At Freiburg er i posisjon til å knipe en av Tysklands fire plasser i neste sesongs mesterliga, er smått utrolig. Ingen hadde ventet det før sesongen, men Hedenstad mener laget har vist at det er bra og har fortjent suksessen. Han tror også det er mulig å slå Schalke igjen.

- Schalke har alt å tape. De skal ha den 4.-plassen, mens for oss blir det en bonus.

- Vi har bra muligheter. Gjennom en hel sesong er det ikke tilfeldighetene som avgjør. Det blir en åpen kamp, og vi er avhengig av en god dag og at alle er på nett, sier backen.

Før siste runde er Schalke poenget foran Freiburg og vil klare seg med uavgjort.

Fotballgale
Selv med 4.-plass vil veien være lang å gå mot mesterligaen for Freiburg. I en eventuell kvalifisering er det mange tøffe lag fra andre gigantligaer. For en liten by som Freiburg, vil det bety enormt mye om man skulle klare å nå den gjeveste europacupen.

- Da vil det bli ville tilstander i byen. Ingen har sett det for seg. Folk vil gå helt bananas. Dette er kanskje den beste sesongen Freiburg har gjort noen gang, sier Hedenstad til NTB.

Elverumsingen innrømmet at møtet med tysk fotballkultur overrasket ham noe.

- Man kan ikke sammenligne det med Norge. Interessen og kulturen er enorm. Jeg ble overrasket over det i starten. Blant annet spilte vi for 30.000 mot Karlsruhe (nivå 3) i cupen.

Fornøyd
Første sesong i Bundesliga har gitt mersmak for nordmannen, som har fått signaler om at han blir satset på framover.

- Det har vært en lang sesong, og jeg har ikke vært i superslag den siste tiden, men med litt ferie skal jeg komme sterkt tilbake.

- Totalt sett er jeg egentlig fornøyd med sesongen. Det er lett å si at man er skuffet over ikke å få spille, men jeg har jo spilt en del (17 kamper). Samtidig har jeg fått et lite gjennombrudd på A-landslaget, sier Freiburgs nummer 6.

- Og om du får sjansen lørdag?

- Det håper jeg på. Da skal jeg gi bånn gass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.