- Følte meg som en idiot

Foto: (Scanpix)

Eldar Rønning skværet opp med finnen.

03.12.07 08:28

KUUSAMO (Nettavisen): 25-åringen gikk en knallsterk 15 kilometer i dag og ble nummer to, 20,4 sekunder bak tsjekkeren Lukas Bauer. Tyske Axel Teichmann hadde en imponerende avslutning, og havnet bare sekunder bak Rønning.

Under gårsdagens sprint, gikk Eldar og den finske sprinteren Olli-Pekka Tolvanen på trynet i en utforkjøring. Trønderen ble fly forbannet og slo finnen med staven. Da Nettavisen snakket med trønderen etter målgang i går, sa han følgende om episoden: - Jeg slo ikke så hardt.

Resultatet ble at Rønning og Norge ble bøtelagt av Det internasjonale skiforbundet (FIS) med 1.250 kr.

Angrende synder
- Jeg følte meg som en idiot i går. Jeg gjorde noe jeg ikke skulle gjort. Olli-Pekka og jeg har snakket sammen, og saken er nå ute av verden, sier Rønning til Nettavisen.

Han fortsetter:
- Det er sånt som kan skje i kampens hete. Heldigvis vant Johan (Kjølstad), så hadde vi noe å glede oss over, sier han, og smiler.

Tenker på seg selv
Med dagens pallplassering, er Rønning fortsatt med i kampen om den gjeve glasskula. Trønderen har satt seg som mål å vinne sammenlagt.

(Saken fortsetter under)

- Veldig viktig for meg. Jeg er utrolig godt fornøyd med løpet og plasseringen. Men jeg var fryktelig sliten på de siste kilometerne, sier 25-åringen, som i morgen reiser til Davos for å forberede seg til neste helgs verdenscupkonkurranser.

Rønning mener han har mer selvtillit i år enn på samme tid i fjor.

- Jeg er i det hele tatt tryggere på meg selv. Dessuten er jeg blitt finkere til å fokusere på det jeg skal gjøre, jeg bryr meg ikke om hva andre gjør. Jeg har har trent veldig godt i høst og hatt gode testresultater. Det gjør at man automatisk blir mer trygg og får mer selvtillit.

Kulden ingen hindring
Både Odd-Bjørn Hjelmeset, Martin Sundby og Øystein Pettersen valgte å stå over dagens konkurranse på grunn av kulden.

- Jeg er heldigvis ikke plaget av kulden, men det er alltid synd at de beste løperne ikke stiller til start. Det var fryktelig kaldt da vi var ute i morges, men heldigvis bedret det seg mye frem til start. Det var kaldt da vi kjørte utfor, men vi fikk fort varmen igjen i motbakkene, sier Rønning fleipende.

Andre norske plasseringer: Jens Arne Svartedal (6), Simen Østensen (22), Tor Arne Hetland (27) og Tord Asle Gjerdalen (28).

Se komplett resultatliste her! (Ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag