*Nettavisen* Sport.

- Føltes som alt i kroppen knuste

Foto: Aftonbladet

Motstanderen utestenges i to år etter denne skandalen. Video

09.01.13 17:11

Taekwondostjernen Milad Ashna er utestengt i to år etter skandalen som rystet Sverige under det svenske mesterskapet i desember.

Flemming Nielsen måtte fraktes til sykehus etter angrepet, som skjedde utenfor matten og lenge etter at dommeren hadde stoppet kampen.

- Han ville ikke fighte
Det var under kvartfinalen at Nielsen mistet balansen og havnet utenfor matten. Dommeren avbrøt for å gi Nielsen minuspoeng, men Ashna fulgte etter Nielsen og ga ham et kraftig spark i ryggen.

- Jeg skulle til å snu meg da jeg kjente at jeg fikk et hoppspark i ryggen. Det kjentes som alt i kroppen knuste. Jeg gikk i bakken og klarte ikke reise meg opp, sier Nielsen til City Helsingborg.

Nielsen var helt klar på at motstanderen burde utestenges og har nå fått viljen sin. Asha innrømmer at han gjorde en feil, men legger også en del av skylden på Nielsen.

- Motstanderen hadde allerede gått av matten flere ganger og viste at han ikke vil fighte. Jeg mener at man ikke kan delta i en slik konkurranse med den innstillingen, sier Ashna til Helsingborg Blad.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Video: Aftonbladet

- Håper han kommer tilbake
Nå blir det i stedet Ashna som ikke får delta i konkurranser etter at det svenske taekwondoforbundet utestengte ham i to år.

- To år er makstid for utestengelse, og den avgjørelsen er gjort ut fra Riksidrettsforbundets regelverk, sier taekwondoförbundets formann Ulf Bingsgård til City Helsingborg.

Asha er bare 20 år gammel og har allerede gjort seg bemerket som en svært dyktig utøver og har også konkurrert på landslagsnivå. Det har forbundet tatt hensyn til når de har valgt ikke å utestenge ham på livstid.

- Det var ingen diskusjon. Han er tross alt en dyktig utøver, med en lovende framtid. Dette er en markering for å vise at han har gjort en feil, men vi håper at han kommer til å fortsette med sporten, sier Ulf Bingsgård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.