*Nettavisen* Sport.

- Føltes som jeg hadde en fotball i leggen

Foto: (EPA/Scanpix)

Med krampe i leggen kjempet Halvard Hanevold seg inn til bronsemedalje på 20 kilometeren. – Det føltes som jeg hadde en fotball i leggen, sier han.

11.02.06 17:27

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Halvard Hanveold havnet i sekundstrikk med russiske Sergej Tsjepikov i innspurten av løpet.

Men Hanevold - som skjøt én bom på første liggende og første stående på standplass - nektet å gi opp.

Han kjempet inn bronsemedaljen med kraftig krampe i leggen. Det var i oppløpet de siste hundre meterne Hanevold for alvor fikk føling med krampa.

- Jeg var så utrolig sliten mot slutten at jeg bare ville gi opp. Jeg slet med en skikkelig krampe i leggen, forteller Hanevold.

Og legger til:

- Det føltes som om jeg hadde en fotball i leggen jeg måtte få ut, sier Hanevold til TV 2 Nettavisen.

Dukker alltid opp
36-åringen sikret til slutt bronsen med åtte tideler foran Tchepikov - og innrømmer at bronsen smakte utrolig godt.

- Jeg har hatt krampe før. Men merkelig nok dukker den kun opp når jeg går 20 kilometer i høyden. Da jeg kom i mål, trodde jeg det ble fjerdeplass, men kunne juble da det ble bronse, sier Hanevold.

Hanevold, som sikret seg gullet på 20 kilometeren i Nagano-OL i 1998 og har sølv i stafetten både i Nagano og i Salt Lake City-OL i 2002 på merittlisten, får skryt av sølvvinner og lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

Han nærmest lovpriser Hanevolds innsats.

- Dette var virkelig, virkelig fortjent. Ved påsketider i fjor satte han seg ned og la en skikkelig plan på hvordan han skulle komme i toppform til OL. Han har jobbet målrettet og seriøst med dette i lang tid, sier Bjørndalen.

- Jeg unner ham skikkelig denne medaljen. Han har aldri vært mer fokusert enn foran dette mesterskapet.

Bedre enn forventet
OL-debutant Stian Eckhoff, som til slutt ble nummer 16, 2.47,8 sekunder bak gullvinner Michael Greiss, skryter av laginnsatsen.

- To mann på pallen og alle fire blant de 20 beste er mye bedre enn det vi vanligvis presterer i verdenscupen. Nå sier vel kanskje mange at vi burde tatt gullet, men lagmessig var dette en stor prestasjon, konstaterer 26-åringen.

Eckhoff var også fornøyd med sin egen innsats, til tross for at han i forkant av 20 kilometeren drømte om en plass på pallen.

Han skjøt to bom på første skyting, feilfritt på de to neste og avsluttet med en bom på siste skyting.

- Jeg får to bom på første liggende og det ødelegger selvsagt mye av løpet for min del. Men jeg føler meg pigg og i god form og kan ikke si meg skuffet over prestasjonene mine, mener Echhoff.

- Nå gjenstår det fire distanser, og det var godt å komme i gang. Målet mitt er å gjøre det bedre i de neste enn det jeg gjorde dag, fortsetter han.

Skryter av laginnsatsen
Landslagssjef Arne Idland var stolt over laginnsatsen. Resultatlista viste sølv til Bjørndalen, Bronse til Hanevold, 15. plass til Frode Andresen og 16. plass til Stian Eckhoff.

- Som lag er vel dette en av de beste 20 kilomteterne vi har gått på lang tid. Det er ikke så mye annet å si, mener landslagssjefen.

Neste øvelse for skiskytterherrene er 13.30 mandag 13. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.