RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dumt å tenke Mesterliga

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Sist oppdatert:
Men her kan du se hvilke lag Daniel Nannskog og Stabæk må slå for å nå Mesterligaen.

TELENOR ARENA (Nettavisen): Stemningen stod ikke akkurat i taket da Stabæk-spillerne restituerte tirsdag. 0-1-tapet for Aalesund sved fortsatt. Spørsmålene var mange. Hvorfor fungerer det ikke? Er det meste et mentalt problem? Har lagets grunntrening vært for dårlig?

Nettopp derfor var Nettavisens spørsmål noe annet enn hakk i plata rundt det samme temaet.

Slipper de beste
Nå er nemlig Stabæks mulige motstandere i Mesterliga-kvalifiseringen klare. Et nytt kvalifiserings-system sikrer at Stabæk unngår de beste lagene fra de beste nasjonene. Michel Platinis visjon om en enklere vei til Mesterligaens gruppespill for de mindre nasjonene er blitt en realitet.

Dermed slipper Stabæk storlag som Arsenal, Lyon, Celtic, Sjakhtar Donetsk. De må i stedet gjennom en egen kvalifisering.

De verste motstanderne Stabæk nå kan trekke, i 3. og siste kvalifiseringsrunde, er Olympiakos (Hellas), FC København (Danmark), Slavia Praha (Tsjekkia), Dinamo Zagreb (Kroatia), Zürich (Sveits), Bate Borisov (Hviterussland) og Wisla Krakow (Polen).

Fjorårets Stabæk-lag kunne nok hatt en sjanse mot samtlige.

Men kan årets utgave av bæringene klare det samme?

- Når vi ser på denne lista, så må vi kun se på hvem vi skal møte i 2. kvalifiseringsrunde. Det blir for dumt om vi skal gå ut fra at vi går videre derfra. Vi må forbi det hinderet først, og det kan bli vanskelig nok, sier Daniel Nannskog til Nettavisen.

Da tenker han på mulige motstandere som irske Bohemians, moldovske Sheriff, Dudelange fra Luxembourg og walisiske Rhyl.

- Naivt å tenke lenger
Snakk om senking av ambisjonene.

- Men det blir naivt og dumt å tenke lenger. Vi må være ydmyke som bare faen. Det er ingen som tar salto for det vi har prestert til nå i serien, og hvis noen av disse lagene har sett på hva vi har prestert til nå, så tror jeg ikke de vil være så veldig skuffet om de blir trukket mot oss, sier Stabæk-spissen.

Han legger ikke skjul på at rammebetingelsene har forandret seg kolossalt. Da Stabæk vant serien i fjor, så øynet spillerne en fantastisk mulighet til å nå gruppespillet i Mesterligaen.

Nå derimot har alt endret seg.

- Mye skal stemme hvis vi skal klare dette. Det vil være snakk om totalt fire kamper hvor vi må opp på et veldig høyt nivå for å gå videre. Vi må forbedre oss enormt fra kampen mot Aalesund. Formkurven må rett opp hvis vi skal få gledesscener i Mesterligaen. Ikke på skrå. Men rett opp, sier han.

Han innrømmer at det er litt sprøtt å diskutere Mesterligaen dagen etter Stabæks trolig verste kamp på mange, mange år.

- Det føles litt löjligt, ja. Vi har helt andre ting å tenke på.

- Må finne rytmen uansett
Trener Jan Jönsson er likevel klar på at alt henger sammen.

- Jo fortere vi finner rytmen i Tippeligaen, jo mer kan vi se frem mot Mesterliga-kampene. Derfor blir hverdagene de neste ukene uhyre viktige. Både for å ta Tippeliga-poeng, men også for å finne formen for å ha en sjanse i Mesterligaen.

2. kvalifiseringsrunde til Mesterligaen spilles 14/15. juli, med returkamper uka etter. 3. og siste kvalifseringsrunde spilles 28/29. juli, med returkamper uka etter.

PS. Etter det svake resultatet i Aalesund, tar ikke Jönsson noen sjanser i onsdagens cupkamp mot Kvik/Halden. - Vi kommer ikke til å hvile noen. Vi kommer til å stille med et sterkt lag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere