Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dumt ikke å angripe

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)
Sist oppdatert:
Vegard Stake Laengen vil vinne ungdommens Tour de France.

Etter fredagens sjuendeplass på kongeetappen av Tour de l’Avenir var det en passe fornøyd Vegard Stake Laengen som pratet med procycling.no.

- Det var en hard i dag i dag. Det var samlet i bunnen av den siste bakken. Vi var cirka 30 mann igjen i feltet. Italienske Cattaneo kjørte i bunnen, før Cháves støtet i den bratteste delen. Da havnet jeg i gruppe to sammen med blant annet Cattaneo. Dansken (Juul-Jensen) og ledertrøya (Boily) slapp da. Dessverre tapte ikke ledertrøya nok tid.

Med fasit i hånden passerte Stake Laengen Juul-Jensen, men samtidig ble han passert av Cháves. Dermed er han 21 på etterskudd i seierskampen.

- Det er to dager igjen. Tidsmessig er det ikke så ille, forklarer han overfor procycling.no.

Les også: Nordmann imponerer i Frankrike

Ser muligheter
Selv om de to gjenværende etappene ikke akkurat innbyr til store avstander i teten, er Stake Laengen positiv til at noe kan skje.

- Vi skal ha noen taktikkmøter etter hvert. Vi må snakke mer om dette og vi må tenke gjennom hva vi skal gjøre. Jeg trenger hjelp fra lagkameratene mine, men jeg kommer til å angripe, det er sikkert, forteller han.

På forhånd var en pallplassering det uttalte målet til Joker Merida-syklisten. I så måte kunne han satt seg tilbake og forsvart pallplassen han besitter etter seks dager av rittet.

- Jeg er innenfor ja, men det blir for dumt å ikke prøve. Jeg er så nærme, 21 sekunder er ikke mye etter så mange harde dager. Det er ikke mye som skal til. Det er alltid vanskelig med slike sekunder, men har man litt flaks er det mulig.

Les også: - Dette var helt utrolig

Proffdrømmen lever
Før sesongen avslørte Vegard Stake Laengen overfor procycling.no at målet var å bli proff i 2012. Men glimrende innsats i ungdommens Tour de France lever proffdrømmen i beste velgående.

- Hvordan påvirker denne innsatsen proffdrømmen din?

- Litt vanskelig å si det. Jeg får håpe at det teller i positiv retning. Jeg vet ikke helt hva mulige lag ser etter, men jeg tror dette henger høyt.

- Du har ikke hørt noe konkret?

- Nei, det har jeg ikke, avslutter Stake Laengen.

PS: Ikke siden 1979 har en nordmann stått på pallen i ungdommens Tour de France. Da ble Jostein Wilmann nummer tre.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!