*Nettavisen* Sport.

- For en gangs skyld skal jeg ikke vinne

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Spansk stjerne har sjeldent lave ambisjoner i storritt.

Alexander Kristoff er ventet å forlenge kontrakten sin med Katjusja.

Men det er ikke bare nordmannen som ønsker å bli værende i det russiske storlaget. Den spanske superstjernen Joaquin Rodriguez har allerede forlenget sin kontrakt, ut 2015.

Nøkkelrytterne rundt 34-åringen har også skrevet kontrakt for samme periode. Dette gjelder Dani Moreno, Angel Vicioso, Alberto Losada og Xavier Florencie.

- Dette er den beste måten å fortsette den gode jobben på. Vi har en solid gruppe venner til å takle nye mål. Sinnsroen er nå på vår side siden vi kjenner fremtiden.

Tilbake etter pause
Det er seks uker siden spanjolen konkurrerte. Da avsluttet han vårsesongen med å bli nummer to bak Daniel Martin (Garmin) i Liege-Bastogne-Liege.

Nå deltar han i Criterium du Dauphiné som oppkjøring til Tour de France.

Normalt sett konkurrerer Rogriguez mye og som oftest med ambisjoner om å vinne eller gjøre det bra. Men han hevder han ikke har ambisjoner om noen store resultater i dette rittet.

- For en gang sykld kommer jeg ikke til et ritt for å vinne. Jeg har ikke bein til det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Luk Benies

Herjet i 2011
Rodriguez har kjørt det franske etapperittet én gang før. Det var i 2011 og det gikk meget bra. Spanjolen vant de to tøffeste klatreetappene uten stor problemer.

Sammenlagt ble han nummer fem, etter å ha tapt mye tid til konkurrentene på rittets lange tempoetappe.

- Jeg liker Dauphiné. Da jeg oppdaget rittet for to år siden, falt det meg litt tungt at jeg ikke hadde deltatt i rittet tidligere i karrieren, fordi terrenget passer meg veldig bra med motbakkemålganger i Alpene. Men i fortiden har jeg hatt andre rittprogram, jeg har ofte syklet giroen, ikke touren, sier Joaquin Rodriguez til Cyclingnews.

Den gangen ble rittet syklet med restene av formen fra Giro d'Italia. Denne gangen er det oppkjøring til Tour de France. Uansett blir ingen overrasket om Rodriguez viser seg fram på minst én etappe.

Edvald Boasson Hagen (Team Sky), Vegard Stake Laengen (Bretagne) og Thor Hushovd (BMC) er norske ryttere i rittet, som du kan se på TV2 Sport og TV2 Sumo og hos Eurosport og Europsport Player.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag