RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For lettvint å kaste treneren

(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ola By Rise ser de hyppige trenerbyttene som et ledd av profesjonaliseringa i norsk fotball. Men han liker det ikke. Les også: Tabellen som avslører klubbene

Norske toppklubber skifter trenere som aldri før. Sistemann ut var Tom Nordlie, og det er langt fra sikkert at den avgåtte Start-treneren blir den siste som får fyken i løpet av sesongen.

Ola By Rise er en av mange som har måttet gå etter kort tid – mot sin vilje – til og med etter å ha ført Rosenborg til seriegull og mesterliga i 2004. Den ferske assistenttreneren på landslaget har selvfølgelig bitt seg merke i utviklinga, som han mener bør være et tankekors for norsk fotball.

- Det har blitt altfor lettvint å kaste treneren så fort motgangen melder seg, fastslår By Rise overfor TV 2 Nettavisen – og understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Bruk og kast
Han mener det er en internasjonal trend som har nådd Norge.

- Det er et ledd i profesjonaliseringa av fotballen. Det er mer penger, mer prestisje og større krav til kortsiktige sportslige resultater. Trenere er blitt en vare man bruker og kaster. Ofte blir det løsninga når styreledere og direktører skal vise handlekraft, poengterer By Rise.

Dette opplever han som ansvarsfraskrivelse.

- De som ansetter trenere burde i mye større grad stå for valgene sine. Den dagen motgangen kommer er det et felles ansvar – men i første rekke ledernes ansvar – å få i gang gode prosesser, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

- Må avklare forventningene
Og med «gode prosesser» mener han ikke å sparke treneren. Derimot kaster By Rise inn stikkord som forventningsavklaring og kommunikasjon. Han tror nemlig at mange konflikter oppstår fordi premissene ikke er godt nok skissert på forhånd.

- Å avklare forventninger er viktig. Man må bli enige om hva som er målet. Og så må man bli enige om hvilken strategi man vil bruke for å nå målet, samtidig som man ser på hvilke ressurser man har til rådighet.

I forbindelse med hans egen avgang fra Rosenborg var neppe forventningsavklaring det mest sentrale. I Trondheim forventer man seriegull og Champions League-spill. Det visste Ola By Rise da han var hovedtrener, og han sørget da også for begge deler.

Likevel ble han skjøvet ut i kulda.

Mye å gå på
I ettertid har han selv flere ganger pekt på at manglende kommunikasjon var årsaken til at han måtte gå. Det hadde bygd seg opp så kraftig misnøye i deler av spillergruppa at klubbledelsen, da misnøyen kom fram i lyset, mente at skaden var ubotelig.

- Gode rutiner for kommunikasjon er helt avgjørende. I ei prestasjonsgruppe er det umulig at alle alltid er enige om alt. Og det bør ikke være noe mål, heller. Poenget er at småproblemer må få komme til overflata før de vokser seg for store. På dette området tror jeg mange i norsk fotball har mye å gå på, sier han.

Foranledningen til Ola By Rises sorti var heller ikke første gang at en opphoping av problemer førte til åpen konfrontasjon mellom spillere og trener i Rosenborg.

Styrket ut av Eggen-konflikt
Som tillitsvalgt sto den daværende RBK-keeperen i 1993 sentralt i et spilleropprør mot Nils Arne Eggen. De ville rett og slett ha Eggen fjernet.

- Rundt halvparten av spillerne mente at Nils Arne måtte gå. Men den gangen sto ledelsen imot. Og i ettertid er det lett å se at klubben kom styrket ut av konflikten. Nils Arne ble en bedre lytter, mens spillergruppa ble flinkere til å si fra, poengterer han.

By Rise setter også det han omtaler som en «bruk og kast»-mentalitet i sammenheng med en maktforskyvning i norske toppklubber.

- Stadig mer makt flyttes fra styre og medlemmer til sportsdirektører og administrasjon, konstaterer 45-åringen – som ikke tror det er en utvikling som gagner norsk fotball.

- Ikke som i Real Madrid
- Det er tross alt ganske små forhold i Norge. Det er ikke som i Real Madrid, der klubben har 200.000 medlemmer og alle viktige avgjørelser tas av en rik president som sitter og vifter med kredittkortene. Jeg tror det er viktig å styrke «vi»-følelsen i norske klubber. Betydningen av forankringen i en organisasjon skal ikke undervurderes, fastslår han.

Ola By Rise understreker at bytte av trener ikke nødvendigvis er noe negativt.

- Av og til kan ting utvikle seg «gæli». Og da kan et trenerbytte bidra til noe positivt. Men som hovedregel er jeg ganske klar på at kontinuitet er det eneste som kan gi stabilt gode resultater. Fotball er et spill der man tjener på å jobbe med de samme ideene over tid. Det er slik man klarer å utvikle nyanser. Langsiktige løsninger lønner seg.

Sier en av de viktigste aktørene gjennom 15 år med Eggen-herredømme og «go’fot»-teori på Lerkendal.

Det er kanskje verdt å lytte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere