*Nettavisen* Sport.

- For mange gode råd

Foto: (AFP/Scanpix)

Egil Kristiansen vil gjøre det enklere for Marthe Kristoffersen.

10.03.09 07:44

Søndag tok Marthe Kristoffersen steget opp på seierspallen for første gang i verdenscupen. Og det var ingen tilfeldighet at det skjedde på en fristildistanse.

19-åringen har sin klare styrke i skøyting. Enn så lenge. Men slik trenger det ikke å bli i framtida.

- Marthe kan bli like god i klassisk som i skøyting. Men hun har liksom ikke hatt trua på at hun skal kunne klare å gå bra i klassisk. Hun har en liten mental sperre, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

- Må gjøre det enkelt
Han tror han vet hvor feilen ligger.

- Marthe har rett og slett fått for mange gode råd. Tilbakemeldinger hun ikke har skjønt. Når det gjelder teknikk, er det viktig å gjøre det enkelt. Marthe må få enkle arbeidsoppgaver som hun skjønner.

- Er det Kristoffersens personlige treningsrådgiver Fredrik Aukland som har gitt for uklare råd?

- Jeg vil ikke dra fram navn eller noe sånt. Poenget er at hun må få de samme tilbakemeldingene fra alle som gir råd, så hun bare har én ting å forholde seg til, sier Kristiansen.

- Har ikke skjønt
Marthe Kristoffersen selv er langt fra uenig med landslagstreneren.

- Det er mange som gjerne vil hjelpe, både trenere på skolen og trenere i kretsen. Jeg har ikke skjønt helt hva jeg skulle jobbe med. Men nå har jeg færre personer å forholde meg til, og jeg vet at jeg er blitt bedre, selv om klassisk fortsatt er en av mine svake punkter, sier Kristoffersen til Nettavisen.

- Hvem er det du forholder deg til nå?

- Det er Jon Arne Schjetne og Egil Kristiansen på landslaget og Fredrik Aukland. Jeg diskuterer vel like mye trening med alle de tre. Men egentlig styrer jeg mest selv, sier Kristoffersen, som faktisk ikke hadde noen trener før hun som 17-åring ble hentet inn på juniorlandslaget av Fredrik Aukland.

Lave skuldrer
Denne uka er det to klassiske distanser som står på programmet i verdenscupen, på hjemmebane i Granåsen. Torsdag er det sprint – lørdag tremil.

- Jeg har egentlig ingen forventninger. Derfor går jeg med lave skuldrer, sier Marthe Kristoffersen, som faktisk var helt oppe på 8.-plass på 10 km klassisk i verdenscupen i Otepää i januar.

- Et veldig bra resultat, som jeg tror førte til at hun fikk litt mer trua på seg selv også i klassisk, sier Egil Kristiansen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.