RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For mye bytting

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Det første på agendaen er å få folk friske. Det sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Han ser ingen grunn til å vurdere stillingen sin.

BODØ (ibergen.no): - Det første på agendaen er å få folk friske. Vi sliter med at det er mye bytting av folk fra kamp til kamp. Etter kampen i dag er det tre nye som er ute med gule kort, sier Brann-treneren.

- Det er ikke lett å øve samhandling når det er så mye bytting. De som er førstevalgene skal være bedre enn de som er andre- og tredjevalgene, fortsetter han.

Etter dagens kamp på Aspmyra må Bengt Sæternes, Charlie Miller og Helge Haugen stå over neste seriekamp på grunn av gule kort. Dermed får Brann-treneren påny hodebry med å komponere laget.

- Grundig evaluering
På de fem seriekampene Brann har spilt etter sommerpausen står laget bare bokført med to poeng, og har sakket akterut med tanke på medaljene. Mens hele Bergen før sommeren snakket om medalje og drømte om gull, har høsten så langt ført Brann nedover tabellen. For øyeblikket ligger rødtrøyene på sjetteplass på tabellen.

- Det vi har levert er ikke bra nok. Vi skal sette oss ned og evaluere dette grundig, sier Mjelde til ibergen.no.

- Er du rette mann til å lede laget ut sesongen?

- Perspektivet mitt er per i dag er å trene laget denne og neste sesong. Om jeg er skikket til det eller ikke er opp til andre å bestemme, sier han.

Branntreneren understreker videre at han ikke leder laget alene, men at det er teamwork. Dette teamet skal nå, sammen med spillergruppen, analysere det som skjer på banen for å se hva som må gjøres for å begynne å plukke poeng igjen.

- Det er viktig å se bak resultatetne, ta en totalvurdering av det som har skjedd, sier han.

Når det gjelder søndagens kamp, må spillerne tåle en del kritikk fra sjefen. Ifølge Mjelde var de altfor upresise og lite lojale mot det opplegget de skulle følge. Dette ble tatt opp i pausen, og i starten av andre omgang var det litt bedre. Men så lurte Bodø/Glimt offisdefellen, og Brann-forsvaret ble stående og se på at Håvard Sakariassen laget Glimts andre mål for kvelden.

- Martin løfter laget
Martin Andresen har vært dypt savnet på Branns midtbane. I dag var han tilbake, og fikk spille de siste sju minuttene.

Mjelde avviser at landslagskapteinen ikke kommer rett fra sykesenga. - Han har hatt en trening før og bevist at han er i stand til å spille fotball, sa Brann-treneren og konkluderer med at Andresen løftet de andre bare ved å komme inn.

Mjelder understreker at det nå er viktig å få Martin Andresen helt frisk.

Byttene
Like etter at Martin Knudsen utlignet for Brann, ble målscorer Knudsen og Arve Walde byttet ut. Ifølge Mjelde var de to byttene planlagt før målet kom. Han var ikke fornøyd med kantspillet, og så ingen grunn til å endre planene om bytte på grunn av målet.

Dermed gikk de to ut, og ble erstattet av Erik Huseklepp og Tom Sanne. Huseklepp fikk med det sin debut i Brann-drakta. Debutanten sa etter kampen til ibergen.no at han var godt fornøyd med egen innsats, selv om det gikk en del fortere enn han er vant med fra tiden i Fyllingen.

Også Brann-trener Mons Ivar Mjelde var fornøyd med det debutanten viste på banen i dag.

Når Andresen ble byttet inn, ble Bengt Sæternes tatt ut fordi han var litt dårlig i ryggen.

Opdal skylder på marginene
- Marginene var ikke med oss. Slik er det for tiden. Ballen streifet meg på innsiden av låret og derfra snek den seg innenfor stanga. Det er slikt som skjer med et lag i motgang, sa Opdal til ibergen.no rett etter kampslutt på Aspmyra.

- Det er vanskelig å si om jeg kunne rykket ut før. Jeg må se på TV bildene, sier Håkon Opdal om det siste målet.

Soma trodde de hadde kontroll
- Jeg var sikker på at vi lå på linje og hadde kontroll på offsiden ved det andre målet, men det gjorde vi ikke. Da var det bare å spasere igjennom og score, sier en oppgitt Ragnvald Soma etter det sure 2-1 tapet på Aspmyra.

Bodø Glimt avgjorde ved å lure offside-fellen. Da Håkon Opdal bestemte seg for å gripe inn var det for sent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere