*Nettavisen* Sport.

- For risikabelt å fortsette nå

Foto: BRUCE BENNETT (AFP)

En av Norges mest meritterte ishockeyspillere gir seg.

15.04.13 20:05

Tore Vikingstad er en av norsk ishockeys beste spillere gjennom tidene.

Søndag var han sentral da Stavanger Oilers sikret seg «bøtta» for andre året på rad.

Underveis i finalespillet fortalte en åpenhjertig Vikingstad om skadeproblemene han har slitt med de siste årene, og han fortalte at dette kunne bli hans siste sesong.

For risikabelt
Dagen derpå bekrefter Tore Vikingstad at søndagens målgivende pasning på Snorre Hallems seiersmål ble hans siste som hockeyspiller.

- Dette er nok kroken på døra for min del. Kroppen har sagt ifra om at nok er nok, forteller Tore Vikingstad til Nettavisen.

Vikingstad har slitt kraftig med ryggen de siste sesongene, og dette er en av grunnene til at han gir seg.

- Det blir for risikabelt å fortsette nå. Da måtte jeg i tilfelle ha operert ryggen, og det ville blitt mye opptrening i etterkant.

Vikingstad har hatt en meget innholdsrik karriere, og trønderen står med 88 landskamper i sin karriere.

- Jeg har opplevd veldig mye i min karriere, og jeg har jo tross alt holdt på i en god del år, fortsetter han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Blant de beste i Europa
Landslagstrener Roy Johansen synes det er synd at en av norsk hockeys beste hockeyspillere gjennom tidene nå gir seg.

- Tore var en internasjonal toppspiller. Det er ikke så mange av dem i Norge. Han dominerte i VM de gangene han var med der, og han dominerte nå sist i OL i 2010, sier Johansen til Nettavisen.

- Han har hatt en fantastisk karriere. Det er synd at han var så mye skadd på tampen.

Vikingstad, som er født i Trondheim, har mange år bak seg i tysk topphockey. I 2001 forlot han svensk hockey og Leksand til fordel for DEF Metro Stars.

I 2005-06-sesongen ble han også kåret til den beste spilleren i Deutsche Eishockey Liga i Tyskland, og Vikingstad har også herjet for Färjestad og Leksand i svensk eliteserie.

- Han var en av de beste i Europa på et tidspunkt, og dominerte da vi spilte landskamper mot de store nasjonene. Han er en av få fra Norge som har vært på det nivået, skryter Johansen.

I 1999 ble Vikingstad draftet som nummer 180 av St. Louis Blues i sjette runde, og mange mener Vikingstad var god nok for verdens beste hockeyliga.

- Han kunne selvfølgelig ha spilt i NHL, men det er mye usikkerhet med å dra til NHL med toveiskontrakter og så videre. Han fikk muligheten, men valgte å spille i Europa, sier Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.