RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

- For stort forsprang for RBK

Sist oppdatert:
Tommy Svindal Larsen er spent på hvor stabile Brann vil være i høst, men tror forspranget er for stort for Rosenborg.

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Brann har imponert de fleste i vårsesongen, og Mons Ivar Mjeldes menn leder serien med fire poeng ned til Lillestrøm etter 11 serierunder. Tommy Svindal Larsen og Odd Grenland er ti poeng etter.

TV 2 Nettavisen slo av en prat med Odd Grenlands sympatiske midtbanegeneral mens han var på jobb for TV 2 under fotball-VM.

- Tror du Brann holder hele veien til seriegull?

- Brann har vært det klart beste laget hittil i år. De har vært stabilt gode, men historisk sett har det vært mye opp og ned med Brann. Jeg er spent på hvor stabile de vil være i høst. Og Martin Andresen er også veldig viktig for dem. Men Brann har en bra bredde.

Neppe RBK-gull
- Tror du Rosenborg kan ta gullet?

- De har absolutt spillermateriale til det. Men jeg tror Brann har et for stort forsprang. Og hvis de viser samme stabilitet i høst som i vår, så blir det vanskelig å gjøre noe med dem, tror Svindal Larsen.

Odd Grenland hadde en sterk start på vårsesongen, men det dabbet en smule av både på prestasjonene og på poengsankingen før sommerferien satte inn. Likevel har laget et godt utgangspunkt før høst-fotballen begynner å rulle igjen.

- Må trene tøffere
- Hva må til for at dere skal klare å holde dere der dere er nå?

- Vi må tilbake dit vi var i vinter. Vi må både trene hardt og vi må trene riktig.

- Hvordan gjør man det?

- I mai da vi spilte så mange kamper, trente vi ikke tøft nok. Vi hadde tre kamper på en uke, og da tenkte alle at: «nå må vi ha litt fri». Det mener jeg er feil. Jeg mener vi må trene da også. Og vi må tilbake dit for å resultater, sier Svindal Larsen.

Trenger tid
32-åringen, som kom hjem til Norge i fjor etter flere år som proff i Tyskland, synes norske lag fortsatt har en del å gå på når det gjelder å være profesjonelle i alle ledd.

- I Tyskland var det sånn at hvis du gjorde en feil, så fikk det mye større konsekvenser. Her hjemme føler jeg ofte at om man gjør en tabbe, så går det en liten stund - og så er alt glemt. Det var mye tøffere på det området i Tyskland. Men vi skal også huske på at Norge fortsatt er en ung nasjon i forhold til å ha profesjonelle fotballspillere.

- Så det vil ta litt tid før vi er så profesjonelle som vi bør være, mener du?

- Ja. Jeg tror det.

Det er ekstremt jevnt i Tippeligaen etter 11 serierunder. Det er bare fire poeng som skiller Odd Grenland på 3. plass og Start i nedrykksposisjon. Ett tap - og man kan havne langt nedover på tabellen.

Gode nok til medalje?
Det vet Tommy. Og det vet også Odd Grenland. Spørsmålet er da: Er Odd Grenland gode nok til å ta medalje i år?

- Det er et godt spørsmål. Vi trenger antakelig noen forsterkninger, og vi jobber med å få til det nå. Den danske U21-spilleren Jacob Sørensen har fått kontrakt med oss, og vi jobber med å få en forsterkning til på topp, forteller han.

- Er du overrasket over at Rosenborg, med den stallen de har, ikke har gjort det bedre?

- Jeg hadde regnet med at de skulle ligge høyere. Men Rosenborg er antakelig fortsatt inne i en slags renselsesprosess, for det virker som om det har vært mye grums der. Og når man først begynner på en negativ trend, så er det vanskelig å snu den.

Men Svindal Larsen vet at det kan snu fort i fotball. Det norske landslaget, for eksempel, hadde en veldig god start etter at Åge Hareide tok over som sjef, men nå har ikke laget vunnet noen av sine sju siste kamper.

- Viktig med landslaget
- Vi hadde to OK resultater mot to gode motstandere nå før VM, og jeg tror det snur for oss også. Det går opp og ned.

- Du var inne på landslaget, så var du ute, og nå er du inne igjen. Hvor viktig er det for deg å være med på landslaget?

- Det er veldig viktig. Jeg har 3-4 år til igjen på dette nivået, og landslaget er det alltid moro å være med på.

Odd Grenlands trenerteam, Gaute Larsen og Arne Sandstø, har gjentatte ganger denne våren omtalt Tommy Svindal Larsen som Norges beste midtbanespiller.

- Det er hyggelig, det. Jeg synes formen min har vært bra helt siden jeg kom tilbake igjen til Norge.

- Åpen for alt
- Du sier du har 3-4 år til igjen. Er det Odd Grenland som gjelder for deg nå – uansett?

- Jeg stiller krav til folk. Hvis jeg føler at vi ikke går i samme retning, og at det ikke er på et så seriøst nivå som det bør, så - man er jo åpen for alt. Det må man være.

Halvannet døgns avbrekk fra hverdagen i Norge har gjort 32-åringen godt. Etter fredagens 4-1-seier over Kongsvinger skulle laget ha en fridag og en økt med rolig langkjøring. Sistnevnte tok Tommy seg av i Berlins parker og gater på en dag da gradestokken krøp godt over 30 grader.

- Hva synes du om det å være på tv som fotballekspert, da?

Åpner mot LSK
- Nei, det er vel kanskje ikke det jeg er mest komfortabel med, men det er fint å kunne være her som en representant for klubben.

Etter søndagens opptreden i tv-ruta reiste han hjem til Grenland, vel vitende om at en knalltøff fotballhøst står for døren. Odd Grenland spiller sin første kamp borte mot Lillestrøm 12. juli.

Med Tommy Svindal Larsen i en av hovedrollene.

Garantert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere