- Forbereder gigantbud på Liverpool-duo

Foto: AFP/Scanpix

Vil pengekrisen til Liverpool framprovosere et salg av deres største stjerner?

21.02.10 10:20

Følg Manchester City - Liverpool i vært eminente livesystem fra klokken 16!

- Jeg kommer aldri til å spille for en annen klubb i England enn Liverpool, har Fernando Torres tidligere uttalt.

Men nå setter klubbens økonomiske posisjon den i en skikkelig utfordring. Liverpool må på en eller annen måte komme opp med én milliard kroner innen slutten av mars for å betale ned på lånet som amerikanerne George Gillett og Tom Hicks påførte rødtrøyene da amerikanerne kjøpte klubben.

På City of Manchester Stadium planlegges det nå å legge inn et gigantbud på stjerneduoen Torres og Steven Gerrard verdt drøye 1,4 milliarder norske kroner.

City-styret skal allerede ha begynt planleggingen av det som vil være en av de største overgangene i fotballhistorien, melder News of the World.

Les også: Evertons unggutter ydmyket United

Livsviktig fjerdeplass
Planen vil nok bli enda mer reell om Liverpool ikke kaprer den svært så viktige fjerdeplassen i Premier League som gir kvalifisering til Mesterligaen.

Søndag barker nettopp City og Liverpool sammen i Manchesters blå del. Oppgjøret mellom en klubb som har måtte snøre inn pengesekken de siste sesongene på grunn av røde tall, mot et City-lag som tydeligvis ikke har noen grenser når det kommer til økonomien.

Selv om Torres har sverget sin evige lojalitet til Liverpool så lenge han spiller på balløya, er det ingen tvil om at pengene også teller. Torres tjener i underkant av én million kroner i Liverpool i uka, mens hans angrepskollega i Manchester City, Emmanuel Adebayor, håver inn nærmere 1,5 millioner i uka.

Spanjolen vil garantert toppe det om en overgang til City blir reell.

Les også: Drogba nærmer seg Rooney

Ydmykelse med Kaká-overgangen
Men vel så mye handler det jo om hvor klubbene er på vei. City har allerede bevist sin handlekraft og evne til å hente store spillere med kjøp av tidligere nevnte Adebayor og ballgeniet Robinho fra Real Madrid.

Selv om Kaká-overgangen hadde en pinlig endelse for City-styret, er det liten tvil om at blåtrøyene fra City of Manchester Stadium blir et lag å regne med helt i toppen av Premier League det neste tiåret.

Liverpool på sin side har vist manglende handlekraft på overgangsmarkedet - til Rafael Benítez sin store skuffelse.

Kaká ville ikke gå til City i en overgang verdt 800 millioner kroner, men spørsmålet Liverpool-fansen nå stiller seg er:

Har Liverpool råd til å si nei til et eventuelt gigantbud fra City?

Les også: Arsenal banket Sunderland

Får Gerrard sin Premier League-tittel?
Torres sin lojalitet til klubben er én ting - Steven Gerrards en helt annen. Midtbanesjefen fikk gjennomgå av Liverpool-fansen da han vær nær en overgang til Chelsea for fem år siden, men valgte til slutt å bli i klubben og gjeninntok fort tronen som kongen av Anfield.

Men nå som Liverpools drøm om en Premier League-tittel virker å være langt unna, kan det være mulig Gerrard blir overbevist om at han må til Manchester for å oppfylle drømmen om å vinne den øverste engelske divisjonen.

29-åringen (30 i mai) blir jo heller ikke yngre med åra.

Uansett - søndag barker City og Liverpool sammen på City of Manchester Stadium i det som kan vise seg å bli sesongens nøkkelkamp når det kommer til den livsviktige fjerdeplassen.

Følg Manchester City - Liverpool i vært eminente livesystem fra klokken 16!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.