*Nettavisen* Sport.

- Forberedt til gullkampen

Selv med seks spillere på landslagsoppdrag og tre skadet mener Brann-treneren at de er klar til storkampen søndag.

07.06.07 10:57

(iBergen. no): Martin Andresen, Thorstein Helstad, Håkon Opdal og Jan Gunnar Solli har de siste dagene vært på landslagsoppdrag for Norge.

LSK i samme båt
I tillegg har Olafur Bjarnason og Kristjan Sigurdsson spilt for Island. I samme periode har Eirik Bakke og Cato Guntveit slitt med skader, mens Trond Fredrik Ludvigsen har vært ute med hjernerystelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

En skulle tro oppladningen til gullkampen mot Lillestrøm ikke har vært optimal, men Mons Ivar Mjelde mener laget hans er i rute.

- Vi visste denne perioden ville komme og har vært forberedt på dette. De som har vært igjen har fått trent godt og spilt kamper med annetlaget. Lillestrøm har også har flere vekke, dette er ikke noe vi tenker mye på, sier Mjelde til iBergen.no, som også får med at det har vært høy intensitet på flere av spilløktene.

For Lillestørm har Bjørn Helge Riise, Frode Kippe og Simen Bredde vært på landslagsopphold for Norge, mens Shane Stefanutto har vært med Australias beste menn. Keeper Heinz Möller og Magnus Myklebust har vært ute med skader. Førstnevnte blir klar til gullkampen, mens Myklebust ennå er usikker.

- Den siste uken har vi brukt godt. De som har vært her har fått mange intensive økter og vi gleder oss til å spille på et fullt Brann Stadion, sier LSk-manager Jan Åge Fjørtoft til iBergen.no.

Usikkert lag
Med flere spillere vekke har ikke Mjelde begynt å forme laget til storkampen. Foreløpig er det størst spenning knyttet til hvem som vil spille på høyre- og venstreback, sentralt på midten sammen med Andresen og på topp med Helstad.

- Laget er ikke tatt ut ennå, men det vil nok forme seg på formasjonsøkten fredag, sier Mjelde og smiler.

Fjørtoft ønsker heller ikke røpe noe lag.

Det begynner å bli en stund siden Brann tok tre poeng på hjemmebane. Ikke siden 4-1-seieren mot Vålerenga 22. april er det blitt triumfer. Etter det har både Start og Fredrikstad gjestet Stadion og fått med seg ett poeng hver.

- Vil vinne
- Det er klart vi ønsker å vinne på hjemmebane foran vårt eget publikum som alltid støtter oss. Det er en stund siden det ble seier sist og vi ønsker å vise at vi kan på hjemmebane også. Spesielt ville det vært gøy å vinne i en slik kamp, sier Mjelde.

Lillestørm på sin side er ikke så sikker på at poengene bli i Bergen, men glipper det på Stadion blir det tøft å hente det inn det tapte i de påfølgende kampene. Da venter Vålerenga (hjemme) og Rosenborg (borte).

- Slikt tenker vi ikke på. Vi kommer til Bergen for å vinne, så tar vi de andre kampene etter det, slår Fjørtoft fast.

For Brann er Eirik Bakke er eneste uaktuelle til søndagens kamp, mens Kasey Wehrman er eneste LSK-mann som garantert ikke spiller. Han er ute med karantene.

Les flere saker på iBergen. no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.