*Nettavisen* Sport.

- Forhåndsdømmer ikke Ferdinand

Foto: Owen Humphreys (EPA/Scanpix)

Manchester United-stjernen Rio Ferdinand risikerer to års suspensjon etter å ha uteblitt til en dopingtest. Tirsdag ble han utelatt fra Englands tropp mot Tyrkia. - Men det betyr ikke at vi forhåndsdømmer ham, sier det engelske fotballforbundet.

07.10.03 16:16

Tirsdag ble det kjent at Rio Ferdinand er utelatt fra Englands tropp som møter Tyrkia til en avgjørende EM-kvalifiseringskamp kommende helg. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson innrømmer at han gjerne skulle ha hatt Ferdinand i Tyrkia, men aksepterer at han ikke får bruke ham denne gangen.

- Som trener vil jeg selvfølgelig alltid ha det beste laget, og vi hadde trengt Rio Ferdinand i Tyrkia. Men jeg aksepterer og respekterer avgjørelsen om at han ikke er tilgjengelig, sier Eriksson til engelsk presse.

Likevel kom det tydelig frem at han mente at England stiller svekket mot Tyrkia uten Manchester United-spilleren.

13.40 tirsdag kom FA med en skriftlig uttalelse - den eneste de foreløpig vil gi i saken.

- Tirsdag meddelte vi trener Sven-Göran Eriksson at Rio Ferdinand ikke er tilgjengelig for kampen mot Tyrkia. Ferdinand var en av fire Manchester United-spillere som ble tatt ut til en rutinemessig dopingtest 23. september, men han møtte ikke opp, sier FAs Paul Barber.

- Uteblivelsen ble rapportert, og er et brudd på FAs dopingregler. Dette kan ende med disiplinærreaksjoner, og etter møte med spilleren selv, Manchester United og spillerforeningen, har vi kommet til at han ikke bør spille mot Tyrkia. Det betyr ikke at han er ferdig på landslaget eller at vi tror han vil bli utestengt. Dette gjelder bare uttaket til Tyrkia-kampen, legger Barber til.

Ferdinand droppet fra troppen.
Englands tropp mot Tyrkia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.