RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fornuftig prisnivå i Norge

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Fotballpresident Sondre Kåfjord er uenig i Ingebrigt Steen Jensens utspill om idiotpriser på norskefotballspillere.

Torsdag kom Ingebrigt Steen Jensen med en brannfakkel i debatten om prisnivået på norske fotballspillere. «Idioti» var et av ordene fotballentusiasten brukte i sin beskrivelse av norske overganger, hvor det grelleste eksempelet var Børre Steenslid angivelige seks millioners overgang til Viking.

- Seks millioner for Børre Baleno (Steen Jensens kallenavn på Steenslid, red. anm.) er hinsides enhver fornuft, skriver Stabæk-guruen på klubbens hjemmesider.

Fornøyd med prisnivået
Kåfjord understreker at han ikke vil kommentere enkeltsaker, men er likevel ikke enig i Steen Jensens konklusjoner.

- Jeg mener at store deler av prisnivået er vettug, sier fotballpresidenten.

Og:

- Jeg mener ikke at prisnivået på norske spillere nå er drevet opp på en sånn måte at man i stedet henter spillere fra utenlandske klubber.

Bekymret for antall utlendinger
Likevel medgir NFF-sjefen at antallet utlendinger i norsk fotball er høyt. Men han mener at prisene på norske fotballspillere ikke er hovedårsaken.

- På generell basis har jeg flere ganger gitt uttrykk for at vi henter for mange spillere fra utlandet.

- Likevel tror jeg ikke prisen på norske fotballspillere er hovedårsaken til det. Først og fremst har de utenlandske spillerne kommet til Norge som Bosman-spillere, og da er prisen på norske fotballspillere mindre interessant, hevder Kåfjord.

Ønsker ikke reguleringer
I fjorårets eliteserie var hver tredje spiller av utenlandsk opprinnelse. Både Kåfjord og store deler av det øvrige fotball-Norge ropte varsku for det høye og stigende antall utenlandske spillere, og at disse kan stoppe utviklingen for norske fotballtalenter.

Selv om Kåfjord innrømmer at priser på norske fotballspillere er en av årsakene til at klubber velger å handle fra utlandet, er han imidlertid klokkeklar på at forbundet ikke skal sette begrensninger på handelen mellom norske klubber.

- Vi har ingen mulighet eller intensjon å regulere markedet. Pristak på spillere forsvant på begynnelsen av 90-tallet, og det er vi ferdige med. Det ga dårlige resultater, og klubbene tapte penger på det.

- Det er et fritt marked, hvor kjøper og selger sammen bestemmer prisen på en spiller. Alle har et kollektivt ansvar for at markedet fungerer, understreker fotballpresident Sondre Kåfjord overfor Nettavisen.

Har fotballpresidenten rett? Fungerer det norske overgangsmarkedet slik det bør? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere