*Nettavisen* Sport.

- Forsberg gir oss selvtillitt

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Norsk hockeystjerne imponert over legendens spill, aura og knallharde jobbing.

20.11.09 08:19

Peter Forsberg har gjort comeback på ishockeybanen for det svenske «norskelaget» Modo.

Torsdag ble det to mål og en assist i 4-0-seieren over Luleå. Norske Per-Åge Skrøder scoret kampens siste mål. Han er svært imponert over Forsbergs inntreden i laget.

- Hele laget har fått mer selvtillitt etter at Peter Forsberg ble med. Selv om han er en superstjerne er han ingen diva. Han jobber knallhardt. Det smitter over på hele laget. Når han jobber, kan ikke vi være noe dårligere, sier Skrøder til Nettavisen.

Elendig start
Etter en elendig start på sesongen og bunnplassen på tabellen har Modo vunnet begge de to siste kampene etter at Forsberg gjorde comeback etter en fotskade som har plaget ham i lang tid.

- Vi gjorde en veldig bra match mot Luleå, og vi er på rett vei igjen, sier Skrøder.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bringer med seg respekt
Han er ikke i tvil om at Forsbergs tilbakekomst på banen har vært med på å snu trenden. Både når det gjelder rene hockeykvaliteter, men også i forhold til å psyke ut motstanderen.

- Du ser at Forsberg bringer med seg respekt. Motstanderne virker å være litt mer forsiktige når han er på isen. Samtidig er han knallgod og det er moro å se på finessene hans. Det er veldig bra å ha ham på laget og ikke måtte spille mot ham, mener Skrøder.

Likevel vil ikke Skrøder ta helt av etter å ha tatt to seire på rad og rykket en plass opp fra bunnen av tabellen.

- Vi må være litt ydmyke nå i starten. Vi har tross alt slitt hele sesongen. Tidligere har vi kunnet lede kamper, men endt med å tape dem. Nå har vi vunnet to kamper med flere mål. Det gir selvtillitt, sier han.

Håper på sluttspill
Skrøder understreker at verken han eller laget er fornøyd med å ligge der de gjør idag. Målet er klart.

- Vi får prøve å ta lag for lag og jobbe oss oppover. Tilslutt får vi satse på å ende i sluttspillet, sier Skrøder.

Mange nordmenn
Han er bare en av fire nordmenn på Modos a-lag. I samme rekke som Skrøder spiller Kristian Forsberg og Mats Zuccarello Hansen, mens Alexander Bonsaksen også er på laget. I tillegg har Modo to norske unggutter på akademiet, Sondre Olden og Stefan Espeland. Dermed er Modo blitt «norskelaget» i den svenske eliteserien.

- Vår rolle har ikke blitt endret etter at Peter Forsberg kom inn i laget. De siste dagene er det vi som har vært førsterekka, men det endres litt fra dag til dag, sier Skrøder.

- Wow-følelse
Skrøder legger ikke skjul på at han tidligere så opp til Forsberg, som han regner som en av verdens desidert beste hockeyspillere.

- Da han begynte å trene litt med oss for noen år siden, så var det litt sånn «wow-følelse» å spille med ham. Da kunne jeg bli stående å bare se på litt. Etterhvert som tiden har gått har det blitt annerledes, sier Skrøder.

En ting som tydeligvis ikke er blitt annerledes er Peter Forsbergs egenskaper på hockeybanen. Det nyter både hans norske lagkamerater og svensk ishockey godt av.

Bakgrunn:
Peter Forsberg er en av tidenes beste ishockeyspillere. Han fikk sitt gjennombrudd med et spektakulært straffeslag i finalen mot Canada under OL på Lillehammer i 1994, og var i årene som fulgte en av de aller største stjernene i verdens beste hockeyliga - NHL.

36-åringen fra Örnsköldsvik har vunnet Stanley Cup to ganger, begge med Colorado Avalanche, og vant NHLs poengliga med sine 106 poeng sesongen 2002/03.

Han er med i en unik gruppe på tre spillere som har vunnet VM-gull, OL-gull og Stanley Cup to ganger.

Han ble draftet av Philadelphia Flyers, men ettersom den unge superstjernen Eric Lindros nektet å spille for Quebec Nordiques, ble Forsberg byttet bort til Quebec som en del av pakken som sendte Lindros til Philadelphia Flyers. Nå ble Lindros en stor stjerne i Flyers, men Forsberg viste seg å være enda bedre og ledet også sitt lag til Stanley Cup-seier - vel å merke året etter at Quebec Nordiques ble flyttet til Colorado og tok navnet Colorado Avalanche.

Nå har både Forsberg og Markus Näslund bestemt seg for å spille gratis for Modo ut denne sesongen. Näslund la opp etter en middels vellykket opphold i New York Rangers forrige sesong og er nå i ferd med å trene seg opp til kampform igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.