*Nettavisen* Sport.

- Forsberg hjem på gulljakt

Foto: Scanpix/AP Photo/David Zalubowski

I Sverige regner man det nå som sikkert at Peter Forsberg og flere andre NHL-stjerner kommer hjem foran neste sesong, etter at Modo denne uka kastet ut 14 av spillerne i årets stall.

- Det virker som om klubben har blitt enig med NHL-spillere, sier Magnus Wernblom, som inntil denne uka ble sett på som ”Mr. Modo”. 31-åringen takket nei til kontraktsforslaget som innebar en kraftig lønnsnedgang, og skrev heller under for Skellefteå.

Må vente
Sammen med Wernblom forsvinner også 13 andre spillere, som enten er sparket, ikke har fått ny kontrakt eller blitt bedt om å redusere lønna kraftig.

Aftonbladets kommentator Mats Wennerholm er overbevist om at Modo har gjort dette for å forberede hjemkomsten til flere NHL-stjerner. Ingen NHL-spillere kan skrive under for en ny klubb før sesongen i Nord-Amerika er over, og derfor kan heller ikke Modo bekrefte noe.

- Mange i laget lurer på hva som kommer til å skje. Klubben har noe på gang. Jeg formoder at det er NHL-spillere som er på vei hjem, sier Martin Johansson. Han fikk ikke tilbud om ny kontrakt, og følger Wernblom til Skellefteå.

Sportssjef Bengt Hedin forklarer at enkelte spillere selv ville gå, andre hadde ikke noe valg og at klubben også i en del tilfeller kom fram til at lønnen ikke stod i stil med prestasjonene.

- Så har vi valgt å fornye kontraktene til de yngre spillerne. Og vi kommer til å fylle på med nye spillere. Men vi avventer litt. Mange biter faller på plass i slutten av juni. Da får mange NHL-spillere beskjed om sine kontrakter, sier Hedin til Aftonbladet.

Maks 3-4 leiesoldater
Hedin understreker at Modo ikke kan eller vil bygge laget rundt spillere med NHL-kontrakt. Det forventes å bli streik i NHL neste sesong, og mange av spillerne i verdens beste hockeyliga vil antagelig komme til Europa for å holde seg i form.

Klubben kan ikke hente inn mer enn 3-4 slike spillere, mener Hedin. Det de derimot kan hente inn, er spillere som vil avslutte karrieren i Sverige.

Modo var i vinter på en lang turné i Nord-Amerika for å prate med spillere som tidligere har spilt i Modo, og som kanskje kan være interessert i å komme tilbake neste sesong. Den største stjernen er naturligvis Peter Forsberg.

Foppa har vunnet OL-gull, VM-gull og Stanley Cup. Men aldri SM-gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag