*Nettavisen* Sport.

- Først klarte jeg nesten ikke å røre meg

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Yankee Stadium byr på mer enn historie for Mats Zuccarello og New York Rangers.

26.01.14 09:02

BRONX, NEW YORK (Nettavisen): - Først klarte jeg nesten ikke å røre meg. Det var så sjukt kaldt. Ubehagelig, sier Mats Zuccarello (26).

Ishockeyproffen spiller søndag sin første utendørskamp noensinne. Det skjer ikke hvor som helst, men på Yankee Stadium, et navn som har hatt stor betydning for sportfans helt siden baseball-legenden Babe Ruth slo til med en home run på åpningsdagen i 1923.

Vi står imidlertid ikke i det samme Yankee Stadium som Ruth spilte i. Det gamle stadionet ble revet i 2008, og i 2009 sto dette klart til bruk på den andre siden av gaten i bydelen South Bronx i New York.

Mats Zuccarello og lagkameratene er nettopp ferdige med sin første og eneste utendørstrening før kampen mot New Jersey Devils søndag og New York Islanders onsdag.

- Det var ikke så moro å ta imot pasninger i starten, men det ble bedre, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Vi får prøve å ha det moro og samtidig ta de to poengene.

Mer business
Det er ventet seks minusgrader når kampen starter, klokken 18.30 norsk tid. I utgangspunktet høres dette neppe skremmende ut, men det er nok av rom for vinden til å forsterke minusgradene inne på dette fantastiske anlegget. Det blir heller ikke varmere av at spillerne befinner seg på is.

Lørdag lavet også snøen ned.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

- Det er vanskeligere å spille fin hockey utendørs. Du må være smart og spille et enklere spill, mener oslogutten, som denne sesongen har gjort 35 poeng på 52 kamper for New York Rangers.

- Hvor mye ishockey har du spilt utendørs?

- Jeg har vært på Valle Hovin i alle år og spilt mye, men jeg har aldri spilt kamper utendørs. Det finnes jo ikke noe morsommere enn å spille på løkka, men det er vanskelig å sammenligne det med dette, som er litt mer business enn «pleasure».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

Vil spille mer
Mens treningsøkten lørdag var roligere enn normalt, bar den også bud om at Zuccarello fortsetter i tredjerekken med Derick Brassard og Benoit Pouliot som medspillere. Ettersom trener Alain Vigneault har henvist Zuccarello til andreoppstillingen i overtall, blir det totalt sett mindre istid enn vanligvis for nummer 36.

- Vi har tre jevne rekker. Jeg har ikke spilt så mye i det siste som jeg har gjort før, men det går vel opp og ned. Man vil alltid spille mest mulig. Innimellom føler man kanskje at man burde fått spille mer, men det er 20 andre på laget som vil spille mye, så det er bare normalt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

New Jersey Devils har status som hjemmelag. Det betyr at djevlene får et bonusutbytte av å spille på Yankee Stadium, nemlig å bruke hjemmegarderoben.

- Du blir litt målløs når du går inn i garderoben til New York Yankees. Den er full av bilder av spillere som Babe Ruth, Lou Gehrig og Mickey Mantle. Legender du har sett opp til hele livet, forteller Devils-trener Pete De Boer.

- Men jeg kan fortelle dere at dagens idrettsutøvere er i langt bedre form enn de var, ler han.

New Jerseys trener mener at utendørskamper som dette er viktig for NHL.

- Jeg synes det er fantastisk. Jeg har møtt mange den siste måneden som ikke er vanlige hockeyfans, men som har spurt meg om denne kampen og er interesserte i den. 50-60.000 tilskuere her blir magisk.

Søndagens kamp sendes direkte på Viasat Hockey. Du kan også følge den direkte her. Nettavisen er til stede i New York og vil komme med fyldig dekning både underveis og etter kampslutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.