RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forstår at mange ville se Kurt der

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Alexander Kristoff er ikke overrasket etter massive VM-reaksjoner.

Tirsdag var Alexander Kristoff tilbake på «kontoret» som vanlig. Første etappe av Tour de Poitou Charentes sto på programmet.

Den nylig VM-uttatte rytteren kvitterte med nok en topp 10-plassering.

- Vi tok igjen et brudd med 16 mann 200 meter fra mål. Da åpnet det seg opp til venstre og jeg åpnet spurten på den siden. Så kom hele bruddet etter, og da ble jeg låst inne. Når neste gruppe fra hovedfeltet angrep ut mot høyre igjen, fikk de fri bane mot mål. Det var en nokså spesiell spurt og jeg endte på 10.-plass, forteller Kristoff til procycling.no.

Ble overrasket selv
23-åringen var på alles lepper mandag, etter at han tok den siste VM-plassen foran nesa på mer meritterte Kurt Asle Arvesen.

BMC-rytteren forstår at avgjørelsen vekker reaksjoner.

- Jeg ser det er store reaksjoner etter at jeg ble tatt ut. Det får jeg leve med. Jeg forstår at det er mange som ville se Kurt der. Jeg regnet jo også med at han ville kjøre. Jeg drar dit for å gjøre mitt beste og hjelpe de andre så godt jeg kan, sier Kristoff dagen derpå.

- Har det blitt mye styr for deg?

- Nei, for meg har det meste bare vært morsomt. Det er mest på nettsider at det skrives ting. Jeg kjører jo ritt her nede nå, så jeg har ikke fått lest alt ennå, forteller han.

Tåler Edvald-kommentarer
Edvald Boasson Hagen fortalte tidligere på dagen hvordan han reagerte på uttaket overfor procycling.no.

Selv om han mener Kristoff har gjort seg fortjent til plassen, hadde han helst sett at lagkameraten fra Team Sky hadde slått følge med ham til Melbourne.

- Jeg er vel litt overrasket. Kurt har gjort en kjempejobb for meg under hele enecotouren. Han har vist styrke og jeg håpet det skulle holde til en VM-plass, sa gudbrandsdølen til procycling.no.

Kristoff har ingen problemer med å motta en slik melding fra sin gamle rekkekompis i Joker Bianchi-dagene:

- De er lagkamerater og bor en del på rom sammen. Det er naturlig at de så for seg at de skulle ned dit sammen. Jeg ble som sagt overrasket selv over uttaket, men jeg ble positivt overrasket, avslutter stavangergutten.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere