*Nettavisen* Sport.

- Forstår ikke hvorfor vi ikke fikk straffe

Foto: Pa Photos

Fortsatt spenning i kampen om tredjeplassen.

28.04.12 20:03

STOKE - ARSENAL 1-1:
Arsenal tok et viktig poeng i kampen om tredjeplassen da de møtte Stoke lørdag ettermiddag.

Peter Crouch åpnet scoringsballet tidlig i den første omgangen, men Robin van Persie utlignet få minutter senere.

Dermed vil Arsenal ha minimum ett poeng ledelse på Newcastle og Tottenham i kampen om tredjeplassen etter at de to sistnevnte lagene har spilt sine hengekamper.

- Det var i utgangspunktet et rettferdig resultat kampen sett under ett, men jeg er ikke fornøyd med at vi ikke fikk straffe, sier Arsene Wenger til ifølge Sky Sports, og sikter til fellingen av Yossi Benayoun i andre omgang.

- Jeg forstår fremdeles ikke hvorfor vi ikke fikk straffen, men vi må bare leve med det og ta med oss det ene poenget vi fikk. Vi kan ikke endre noe nå uansett, avslutter Wenger.

Crouch stanget Stoke i føringen
Det var gjestene som kom til de første store sjansene i oppgjøret på Britannia Stadium og kun en dyktig Asmir Begovic sørget for at Arsenal ikke fikk en tidlig scoring. Først fikk Yossi Benayoun skyte upresset fra spiss vinkel, før Robin van Persie lurte seg inn på bakre stolpe og fikk headet mot mål fra kort hold.

Like etter kom Stoke og Matthew Etherington kom seg fri på venstresiden og fikk all tid i verden til å sende ballen inn i boksen. I feltet ventet 201 cm høye Peter Crouch som upresset kunne stange lærkula i mål med pannebrasken.

Det tok ikke lang tid før bortelaget hadde ristet av seg skuffelsen og rullet opp et nytt angrep. Thomás Rosicky mottok ballen på kanten og dro seg innover i banen før han sendte ballen inn i feltet mot Robin van Persie. Nederlenderen hadde løpt seg fri bak Stoke-forsvaret og kunne bredside ballen i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Wenger mistet besinnelsen
Arsenal var hakket bedre enn vertene hvis man ser kampen under ett, men Stoke avgjorde nesten kampen i sitt favør på overtid i den andre omgangen.

Szczesny tapte en hodeduell mot Crouch som sendte ballen foran mål og Upson fikk nesten foten på ballen før Arsenal-forsvaret fikk avverget. Ballen ble imidlertid sendt rett inn i feltet igjen, men Jonathan Walters fikk ikke avsluttet fra skrått hold.

Bortelaget presset på for seiersmålet, men det ble aldri noe uttelling i målprotokollen for noen av lagene. Hjemmelagets supportere fikk likevel noe å smile av på overtid da Arsenal-manager Arsene Wenger mistet besinnelsen i overtiden. På sedvanligvis spratt franskmannen rundt på sidelinjen iført sin store boblejakke, mens han viftet med armene da hjemmelaget fikk flere dødballer i sluttminuttene.

Startoppstilling Arsenal:
Keeper: Wojciech Szczesny
Forsvar: Bakary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs
Midtbane: Alexandre Song Billong, Aaron Ramsey
Angrep: Gervinho, Tomás Rosicky, Yossi Benayoun, Robin van Persie

Startoppstilling Stoke:
Keeper: Asmir Begovic
Forsvar: Ryan Shotton, Robert Huth, Ryan Shawcross, Marc Wilson
Midtbane: Jermaine Pennant, Glenn Whelan, Dean Whitehead, Matthew Etherington
Angrep: Jonathan Walters, Peter Crouch

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.