RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forstår ikke hvorfor vi svikter

Sist oppdatert:
Lillestrøm rotet bort serieledelsen etter nok et poengtap mot et bunnlag. Se målene gratis her.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen) LSK – FFK 1-1:

Lillestrøm ledet Tippeligaen i 42 minutter lørdag kveld, men burde ledet fortsatt. De rotet imidlertid bort nok en gang to poeng på hjemmebane mot et bunnlag. Og det egentlig helt unødvendig. Fredrikstad kom nemlig til Åråsen uten en ordentlig spiss i førsteelleveren, og skapte ikke en eneste sjanse de første 70 minuttene.

Så ble Lillestrøm, ifølge seg selv, feige, sluttet å løpe, jobbe og spille fotball. Det lønner seg som regel ikke, og dermed ble det bare ett poeng på Uwe Röslers menn.

Se nederst for kampfakta og spillerbørs.

- Sitter i hodet
Uten at treneren eller spillerne helt skjønner hvorfor de igjen og igjen mister kontrollen i kamper de ser ut til å kunne vinne greit.

- Men det sitter i hodene våre, sier LSK-treneren oppgitt til TV 2 Nettavisen.

- Altfor ofte skjer dette. Vi slutter å løpe. Vi stopper å jobbe. Vi stopper å spille fotball. Vi lar dem komme inn i kampen. Jeg spurte spillerne i garderoben etter kampen, hvorfor? Men jeg fikk ikke noe riktig svar. Det at vi misser på sjanser er en ting. Det vil vi alltid gjøre. Men at vi aldri lærer er det mest skuffende med denne kampen. De satte inn en to meter høy spiss. Så får vi panikk. To-tre spillere slutter å løpe de to-tre ekstra meterne de skal gjøre. Man ser at utlikningen er på vei. Så kommer den, fortsetter han.

Under Rösler har Lillestrøm en fantastisk hjemmestatistikk, men når det går galt så gjør det det som regel mot bunnlag. I fjor vant blant annet Odd og Tromsø på Åråsen. Tidligere i år vant Sandefjord. Flere serietap har faktisk ikke romerikingene under Rösler på hjemmebane.

Lørdag ble det riktignok uavgjort og poeng, men det i en kamp alle på Lillestrøm mente de burde vinnet.

- Men jeg vet altså ikke hvorfor dette skjer. Du får spørre dem (spillerne). Men det handler ikke om det fysiske. Vi kom jo tilbake etter 1-1-målet, sier LSK-treneren.

Rösler vil ikke kommentere om en psykolog kunne vært nyttig, da han ser for seg avisoverskriftene søndag uansett hva han svarer.

- Men vi snakker med spillerne. Både individuelt og i grupper. Men det å trene opp hodet er ikke som å bygge muskler, påpeker han.

Handler uansett om gull
Kasey Wehrman, som for øvrig scoret sitt første mål for klubben i sin 64. kamp, mener uansett at resten av sesongen handler kun om én ting – å ta gull.

- Jeg vet at jeg egentlig kanskje ikke burde svart på spørsmålet, men jeg har vært her lenge nå og vil vinne noe, sier han.

- Har du sagt til Uwe Rösler at han også burde snakke om gullet?

- Nei.

- Hvorfor ikke?

- Han kan være ganske skremmende noen gang, sier Wehrman.

Og gliser.

- Burde brukt Hoås tidligere
De andre som gliste etter lørdagens kamp var alle i Fredrikstad-garderoben.

- Det er bra for selvtilliten å gå ut fra en arena hvor ikke mange tar poeng, med ett poeng. Det er veldig viktig for vårt videre arbeid, sier han.

- Men var det ikke veldig defensivt å starte med Kvisvik og Tarik som spisser?

- Planen var at Kvisvik har en god pasningsfot, og at Tarik er god i bakrom. Men i etterpåklokskapens ånd kan man vel si at Øyvind Hoås burde vært innpå tidligere, sier Ahlsen.

PS: FFK-trener Knut Torbjørn Eggen følte seg syk etter kampen, og ville ikke snakke med pressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere