- Forstyrrende for meg

Foto: (EPA/Scanpix)

Petter Northug vil ikke bli innblandet i noen diskusjon om et nytt superlag i langrenn.

13.01.10 15:07

Eurosport-kommentator og arenaspeaker Kjell Erik Kristiansen ønsker å starte et nytt og privat superlag med Petter Northug, Dario Cologna, de beste svenskene, tyskerne, finnene og de kanadiske løperne i stallen.

- Et luftslott
Målet er å ha laget klart for neste sesong, men Kristiansen gjorde det overfor Adresseavisen klart at man vil trenge 20-30 millioner kroner for å realisere drømmen.

- Dette høres veldig ut som et luftslott. Med dagens konkurranseopplegg finnes det ingen arena for et sånt lag, dersom de skal bruke sine sponsorer i konkurranse, sa sportssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund til Nettavisen tidligere denne uka.

Ifølge Adresseavisen er Inge Bråten tiltenkt jobben som trener for superlaget, men i en e-post til Nettavisen avkrefter Bråten dette. Bråten, som trener OLs vertsnasjon Canada, har bestemt seg for å slutte som langrennstrener etter at denne sesongen er over.

- Helt uaktuelt
Petter Northug vil uansett ikke bli innblandet i diskusjonen.

- Jeg har ikke pratet med Kjell Erik Kristiansen om disse planene, og en sånn diskusjon er forstyrrende for meg i denne perioden på sesongen. Dette er uansett helt uaktuelt for meg. Jeg har absolutt ingen planer om å forlate landslaget til fordel for et privat lag, og dette har min klare holdning vært gjennom hele sesongen, sier Petter Northug i en pressemelding.

Han føler ikke at han har så mye mer å si om saken, men legger til at han stortrives på landslaget.

- Det er ingen tvil om at jeg er fornøyd med Norges Skiforbund og den satsingen som gjøres, både sportslig og administrativt. Miljøet blant utøverne er fantastisk, og samarbeidet med landslagsledelsen er meget bra. Alt er lagt til rette for at jeg skal kunne levere på et meget høyt sportslig nivå i OL i Vancouver neste måned. Jeg er samtidig stolt av å være en del av verdens beste langrennslandslag, sier Northug.

Les mer om saken her:
- Ønsker Northug på superlag
- Høres ut som et luftslott
Vil Norge holde med denne mannen?
- Jeg er svært skuffet
Blir ikke Northug-trener

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.