RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Forsvaret vårt er sårbart

Sist oppdatert:
Chelsea-manager José Mourinho var lite fornøyd etter tapet mot Liverpool på Anfield, og portugiseren savner sine faste forsvarere.

LIVERPOOL-CHELSEA 2-0: Liverpool har slitt med å kapre poeng mot topplagene i Premier League, og var tydelig bestemte på å rette på den statistikken.

Petr Cech gjorde comeback etter hodeskaden for Chelsea - med hjelm. Men han hadde ingen mulighet til å forhindre Liverpools to mål i første omgang. Allerede etter tre minutters spill mottok Dirk Kuyt en stuss fra spisskollega Crouch. Nederlenderen lurte Ferreira, og satte ballen kontant i mål bak Cech.

Doblet ledelsen
Og det skulle bli mer moro for hjemmepublikummet på Anfield. Et kvarter senere landet en klarering hos Jermaine Pennant. Kantspilleren, som har fått mye kritikk denne sesongen, lot ballen sprette og ventet på det perfekte tidspunktet til å fyre løs. Avslutningen var en kanon som duppet inn bak Cech, via tverrliggeren.

John Arne Riise spilte hele kampen på Liverpools venstrekant, og var ikke langt unna nettkjenning. I første omgang kom han helt alene mot Cech, uten å klare å overliste den lange tsjekkeren. Etter hvilen testet han skuddfoten fra nesten 40 meters hold, og ballen smalt i tverrliggeren.

Symptomatisk nok for Chelsea ble en frisparkmulighet fra god posisjon skuslet bort. Drogba skulle bare dytte ballen én meter til Ballack, men tyskeren fulgte ikke med. Ballen trillet mellom Ballacks bein, og Liverpool kunne sette i gang et nytt angrep.

Svak backrekke
Chelsea manglet førstevalgene på midtstopperplassene, og Essien og Ferreira måtte bekle posisjonene. Savnet etter Terry og Carvalho var merkbart, Kuyt og Crouch var stadig en trussel.

Chelsea-manager José Mourinho savnet naturlig nok Terry og Carvalho, og kanskje til og med Boulahrouz.

- I andre omgang synes jeg vi spilte bedre, men Liverpool forsvarte seg bra og var fulle av selvtillit. De visste at de kunne ta sjanser, for forsvaret vårt er sårbart, innrømmet Mourinho ifølge Sportinglife.

- De hadde to store karer på topp i Crouch og Kuyt, og det klarer vi ikke å takle. Det er åpenbart. Man kan ikke gjøre mirakler, sa "the Special One".

Nå er de røde fem poeng bak Chelsea på tabellen, og samtidig fikk rivalene Manchester United en hjelpende hånd i kampen om Premier League-tittelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere