RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fortjente å vinne

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
De danske angriperne fyrte løs, men Italias keeper Gianluigi Buffon holdt stand mot den danske dynamitten. - Vi burde vunnet kampen, sa danskenes trener Morten Olsen.

DANMARK - ITALIA 0-0: Det var bare målet som manglet for danskene i kveldens kamp mot Italia. Trener Morten Olsen var da heller ikke fornøyd med resultatet.

Kampfakta og spillerbørs

Burde vunnet
- Vi var godt forberedt både fysisk og taktisk. Vi spilte godt og fortjente å vinne. Vi styrte spillet i store deler av kampen, særlig i første omgang. Det ble en slik kamp hvor man på forhånd ville vært fornøyd med ett poeng, men etterpå føler at man tapte to, sa Danmarks landslagssjef Morten Olsen ifølge NTB-Ritzau.

Danmark tok initiativet fra første minutt. Stikkord for offensiven var bruk av kantene. Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl skapte store for de italienske backene - spesielt i begynnelsen av kampen. Dette ble forsterket av at backene Thomas Helveg og Daniel Jensen fulgte med oppover.

Italia skuffet
Italia - av mange regnet blant mesterskapets favoritter - overbeviste i svært liten grad i tirsdagens kamp. Spesielt var førsteomgangen skuffende. Mens danskene hadde rytme i sitt angrepsspill, klarte ikke Trappatonis menn dette:

–Den brutale EM-virkeligheten møtte oss i dag. Vi leste kampen dårlig, særlig i første omgang. Vi var for stillestående, og vi misbrukte sjansene våre, sa Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni.

Fremragende keeperspill
Selv om danskene dominerte banespillet, hadde Italia minst like store sjanser.Kampens største kom i første omgang. Alessandro Del Piero fikk skutt fra ti meter, men Thomas Sørensen reddet mesterlig. Francesco Totti fikk sjansen på returen, men igjen klarte å den danske keeperen å avverge. Det var nærmest utrolig at ballen ikke endte i nettmaskene.

Etter kampslutt var Sørensen - banens beste spiller - i likhet med trener Olsen litt bitter over at det ikke ble tre poeng:

- Jeg er litt skuffet. Vi var nærmest seier, sa Sørensen til TV 2 og hevet ikke på øyenbrynene over at det danske laget matchet det italienske.

- Vi har spilt bra mot gode lag før, og er ikke ovverasket over dette.

Det var forøvrig ikke bare den danske keeperen som hadde dagen. Også kollega Gianluigi Buffon i det italienske målet spilte en meget god kamp.

Danmark og Italia ligger på andre- og tredjeplass i gruppe C, etter atSverige slo Bulgaria hele 5-0 senere mandag kveld. Danmark skal møte Bulgaria i neste kamp, mens Italia skal opp mot Sverige. Kampene spilles 18. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere