*Nettavisen* Sport.

- Fortjente ikke å vinne

Foto: PokerStars.com

Åge Ravn (24) ble 2,5 millioner kroner rikere, men skulle gjerne spilt den siste hånden én gang til.

11.01.10 21:36

Det var bokstavelig talt gambling, det som skjedde på Bahamas mandag kveld, da den største pokerfestivalen utenfor Las Vegas, PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2010, nærmet seg slutten.

1529 spillere stilte til start i hovedturneringen, noe som skapte en samlet premiepott på 85 millioner kroner.

Nå var det bare seks spillere igjen. Én av dem var Åge Flønes Ravn (24) fra Narvik. Nordmannen hadde spilt meget bra, og avansert fra dårligste posisjon da det var åtte igjen, til fjerde beste posisjon.

Risikabelt spill
Så kom den avgjørende hånden. Og alt gikk galt for narvikgutten, som kunne vinne alt fra 2,5 millioner for sjetteplass til 12,3 millioner for seieren.

Fire spillere viste vilje til å satse på sine hender før floppen, og Ravn valgte ikke bare å syne Benjamin Zamanis all-in, han gikk all-in selv. Det samme gjorde Harrison Gimbel bak ham.

Zamani hadde åtterpar på hånden, nordmannen hadde A-Q og Gimbel, tredjemann all-in, hadde et knektepar.

- Jeg kan ikke klandre Zamanis spill, men de to andre spiller risikabelt, konstaterte Daniel Negreanu, som kommenterte finalebordet på Pokerstars.tv.

Floppen kom med kortene 5c-8-s7d, turn var 2s og river 6d.

- Fortjente ikke å vinne
Over og ut for Åge Flønes Ravn, med andre ord. Det ble sjetteplass og 2,5 millioner kroner. Naturligvis en enorm gevinst, men samtidig langt unna førstepremien på 12,3 millioner.

- Det er åpenbart en stor prestasjon å komme så langt, men du vil veldig sjelden være foran med denne hånden, sa Negreanu om Ravns spill.

Samtidig var han enda mer kritisk til Gimbel, som gikk all-in som tredjemann med kun et knektepar.

Ravn var tross alt ganske fornøyd.

- Jeg er fornøyd uansett, men selvfølgelig vil man gå lenger når man er på finalebordet. Jeg fikk på pengene i en dårlig situasjon og fortjente ikke å vinne potten, konstatere Ravn overfor PokerStarsBlog.nu.

Stjernespekket
18 nordmenn stilte til start, inkludert Nettavisens pokerblogger Johnny Lodden og Sandnes-jenta Annette Obrestad, som må kunne kalles Norges to mest berømte spillere.

Apropos berømtheter; turneringen hadde også deltagere som Entourage-stjernen Adrian Grenier, gitarlegenden Slash og tidligere idrettsstjerner som Boris Becker, Mats Sundin og Teddy Sheringham, samt Playboy-modellene Joanna Krupa og Jayda Nicole, som ble Playmate of the Year i 2008.

I tillegg stilte store deler av pokerens verdenselite, med Phil Ivey og Daniel Negreanu i spissen.

Johnny Lodden ble nummer 57 i turneringen og dermed nest beste nordmann.

- En hyggelig overraskelse
Åge Flønes Ravn (24) jobber til daglig som supportkonsulent i Funn IT i Narvik. Nettavisen snakket før finalebordet med hans kollega Lennart Stormo.

- Jeg tror at han trives på jobb, så jeg håper ikke at han slutter, sa Stormo til Nettavisen.

Han var ikke klar over at 24-åringen var så god i poker som prestasjonen på Bahamas kan tyde på.

- Dette er en hyggelig overraskelse. Han snakker ikke så mye om pokerspillingen på jobb, sa Stormo.

HTML EMBED
<img src="#" alt="Media Player could not be started" />

Veldedighetsturnering
Pokerfestivalen på Bahamas inneholder 50 turneringer over 10 dager, inkludert en veldedighetsturnering. Her deltok en rekke musikere, filmstjerner og andre celebriteter som ikke akkurat har kortspill som levebrød.

Turneringen ble vunnet av Spencer Benjafield, som kom med gjennom en internettkvalifisering.

Turneringen ble spilt til inntekt for amfAR, en organisasjon som jobber med forskning på Hiv/Aids. Halvparten av premiepotten gikk til amfAR, mens den andre halvparten ble betalt ut i pengepremier.

TV-personligheten Montel Williams ble nummer tre, den svenske ishockeylegenden Mats Sundin nummer fire og skuespilleren Carlos Bernard («Tony Almeida» i «24») ble nummer seks.

2732

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.