RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fotballen er kynisk

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Jonny Hanssen og Per Egil Swift var også aktuelle som ny Lyn-trener, men et flertall i spillergruppa valgte Tommy Berntsen. Torsdag fikk han en drømmestart på trener-karrieren.

LYN-RUNAVIK 6-0 (SAMMENLAGT 9-1): Med 6-0 seier og målfest på Ullevaal, ble første kamp uten Teitur Thordarson en drøm for Lyn. Men selv om oppgjøret mot svake Runavik endte med en målfest, overtar Berntsen ansvaret for et lag som har tapt de seks siste kampene i Tippeligaen, og er truet av nedrykksspøkelset.

Til tross for mye bråk innad i Lyn denne sesongen benekter Berntsen at han har hatt en konflikt med Teitur Thordarson.

- Jeg har ikke hatt noe problematisk forhold til Teitur. Men det er alltid sånn at treneren er ansvarlig for resultatene. Fotballen er kynisk, sier han.

Overrasket

Styret i Lyn, med blant annet Atle Brynestad, skal ha lagt frem flere alternativer til ny trener. Assistent-trener Sture Fladmark, samt de to spillerne Per Egil Swift og Jonny Hansen skal ha vært skissert som alternativer fra ledelsens side. I et møte på Alnabru i Oslo tidligere i dag skal ledelsen og spillerne i Lyn ha hatt et møte der trenersituasjonen ble avgjort. Ifølge Tommy Berntsen hadde han bred tillitt i spillergruppa.

- Jeg ble litt overraska, men takker for tillitten fra spillerne, sier den ferske treneren.

Fladmark også ute

Etter at det ble klart at det er Tommy Berntsen som tar over treneransvaret i Lyn, følger også assistent-trener Sture Fladmark Teitur Thordarson ut av Lyn. Fladmark skal ha vært villig til å påta seg treneransvaret slik han hadde det i første del av forrige sesong. Da toppet Lyn serien, og alt tydet på at Oslo-laget sensasjonelt ville snyte Rosenborg for seriegullet.

Fladmark ble imidlertid degradert til assistentrollen midt i sesongen, og det endte som kjent ikke med seriegull til de røde og hvite fra Oslo. Å fortsette i en assistentrolle skal ifølge Berntsen være uaktuelt for Fladmark.

-Sture ville ikke finne seg i en assistentrolle, kommenterer Bertnsen uten å ville utdype dette.

Kolle ny assistent-trener

Som en følge av at også assistent-trener Fladmark heller ikke fortsetter i Lyn kommer Axel Kolle til å overta som assitent-trener. Kolle er også en del av spillergruppa, men sliter med skade og skal ikke være aktuell for laget denne sesongen. Tommy Berntsen sliter også med en skade, og så de siste 45 minuttene mot Runavik fra benken.

- Jeg sliter fortsatt med en ankelskade, men jeg vil være med å bidra på banen, forsikrer Berntsen.

Baxter til neste sesong?

Det nye trenerteamet skal ifølge Berntsen være ment som en midlertidig løsning. Et navn som nevnt som mulig trener neste sesong er Stuart Baxter.

- Er Baxter en mann spillergruppen har tro på?

- Jeg kan bare svare for meg selv, men Baxter har tillitt. Det er i hvert fall mitt inntrykk, sier 29-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere