*Nettavisen* Sport.

- Fredheim Holm var aldri aktuell

Foto: Aleksander Andersen/Scanpix

Men Vålerenga intensiverer jakten på en ny spiss.

18.01.11 21:35

VÅLERENGA - HAMKAM 1-4

VALLHALL (Nettavisen) Tidligere Vålerenga-spiller, Daniel Fredheim Holm, er en medisinsk test unna en overgang til Rosenborg. På tribuneplass i Vallhall tirsdag, var det flere som lurte på om Vålerenga hadde foretatt seg noe for å hente Fredheim Holm tilbake til klubben. Martin Andresen avkrefter at 25-åringen var aktuell for en retur til hovedstaden.

- Nei, Daniel Fredheim Holm har aldri vært i våre tanker, sa Andresen til Nettavisen etter 1-4-tapet for HamKam.

Jakter forsterkninger
Ingen av Vålerengas spillere så særlig målfarlige ut i tirsdagens treningskamp. Andresen innrømmer at jakten på en angrepsspiller intensiveres.

- Vi er på jakt etter en ny spiss. Vi har mistet to stykker, og erstattet med en unggutt, som er et prosjekt fra vår side. Vi forventer ikke at Sid (Sidoine Oussou journ.anm.) skal gå inn og dominere i Tippeligaen denne sesongen. Vi trenger hvert fall én spiss til.

Tidligere Rosenborg-spiller Yssouf Koné har blitt nevnt i sammenheng med en overgang til Vålerenga. Koné ble nylig frigitt av sin rumenske klubb, Cluj, og er nå ledig på markedet. Martin Andresen vil verken bekrefte eller avkrefte at Koné er et navn Vålerenga jobber med.

- Jeg vil ikke komme med noe navn, men vi leter bredt i jakten på en ny angrepsspiller.

- Vi er outsidere
Og Vålerenga så ut til å ha behov for en ny spiss i tirsdagens treningskamp. Martin Andresen var langt fra fornøyd med det laget hans presterte mot HamKam. Vålerenga-treneren forklarer tapet på følgende måte:

- HamKam var bedre enn oss. Vi var opptatt av å få satt opp to jevne lag til kampene mot KFUM og HamKam. Vi trodde i alle fall at det var to jevne lag. Så er det en del spillere som ikke har spilt sammen før, og en del spillere som debuterer. Blandingen ble ikke helt god i dag, samtidig som at HamKam var gode i duellspillet, mens vi ble litt tynne.

I likhet med resten av Fotball-Norge legger Vålerenga-treneren favorittstempelet over på Rosenborg foran kommende sesong.

- Rosenborg er den store gullfavoritten. De vant serien soleklart i fjor, også får vi andre være outsidere.

Andresen vier ikke Solskjær og Molde den helt store oppmerksomheten foreløpig.

- De er vel outsidere akkurat som oss og Viking, sier Andresen, som har en fortid i rosenes by.

Effektive grønnbukser
I tirsdagens treningskamp mot HamKam var hamarlagets angrepsspillere langt mer effektive enn sine motstandere fra Oslo. HamKams stortalent, Thomas Lehne Olsen, koste seg i duell med tippeligaspillerne.

- I dag viser vi at vi er veldig bra, og et lag å regne med. Men vi tar ikke av, og målet til HamKam er fortsatt å holde plassen i Adeccoligaen, sier 19-åringen.

Unggutten har vært i søkelyset til flere norske toppklubber, men enn så lenge er han godt fornøyd med å bli værende på Briskeby.

- Adeccoligaen er en bra utviklingsarena for meg nå. I fjor var det andredivisjon, og steget opp i Adeccoligaen er større enn det folk tror, avslutter Lehne Olsen som banket inn 27 mål for HamKam i fjor.

Sjekk siste fotballnytt!
Sjekk siste sportsnytt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.