*Nettavisen* Sport.

- Frykter de norske lagene

Freddy Dos Santos (tv), Morten Berre og Adrian Gashi jubler etter at Gashi scoret det andre målet for Vålerenga mot Odd. Foto: Morten Rakke / SCANPIX

Den danske og svenske skepsisen til den nordiske ligaen skyldes frykten for å få juling av norske lag, mener produsent for Royal League, Lars-Christian Andersen Lofstad.

04.10.04 13:23

Han reagerer på at svenske og danske aktører har gått ut og uttrykt stor skepsis mot storsatsingen på en nordisk fotball-liga vinterstid.

Frykt
- Jeg mener skepsisen blant enkelt aktører i Sverige og Danmark først og fremst skyldes frykten for å få juling av norske lag.

- I alle år har de hevdet at deres topplag er like gode som de norske, men hver gang RBK har møtt et svensk eller dansk lag i Champions League-sammenheng, har RBK vunnet. En liga for bare norske, svenske og danske lag vil avsløre styrkeforholdet ytterligere, og det er de redde for - fordi det vil ta livsløgnen fra dem, sier Andersen Lofstad til TV 2 Nettavisen. Han er ansvarlig for TV-sendingene fra ligaen.

Bakstreversk?
Han mener nettopp den nordiske kampen bør være attraktivt for publikum. Og han kan ikke se andre motiver enn nettopp frykten for å tape for norske lag.

- Hvilke andre motiver skulle de ha for å frykte Royal League, all den tid det gir klubbene mer penger og bedre matching - og den eneste muligheten til å vinne et trofé utenfor hjemlig liga? Hvem vil ikke være best i Skandinavia - hvis de kan?

- De svenske og danske kritikerne er feige og bakstreverske, fastslår han.

Positive
Lars-Christian Andersen Lofstad kan fortelle at han har vært i møter med de aktuelle norske klubbene, og alle som en er positive til nyvinningen.

- Klubbene får jo penger som de ikke ville fått ellers, og de får kamper som betyr noe, i stedet for treningskamper. Dessuten får publikum noe mer attraktivt å se på, understreker han overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.