*Nettavisen* Sport.

- Frykter for resten av sesongen

Runar Berg gleder seg over tre viktige poeng mot Tromsø, men frykter at sesongen er over for egen del. - Det ser ikke så bra ut, sier Glimt-strategen.

12.09.05 12:42

Mandag ettermiddag skal han til MR-undersøkelse, etter at han landet forkjært etter en duell i feltet. Kneet hans er fortsatt stivt og hovent, og ikke noe bedre enn i går.

- Det går ikke så verst. Jeg skal til MR-undersøkelse i ettermiddag, så da får vi vite mer, sier Runar Berg til TV 2 Nettavisen.

Dominerte stort
Veteranen var den dominerende spilleren på Aspmyra i søndagens oppgjør mot Tromsø. Helt til han landet forkjært etter en duell i feltet. Hjemmepublikum holdt pusten mens Berg lå nede med store smerter. Lokal-oppgjøret mot Tromsø endte for 34-åringens del med at han ble båret av banen.

- Jeg har ikke hatt en slik skade før, så det er vanskelig å si hvor alvorlig det er. Jeg tror ikke det er korsbåndet, men jeg frykter nok at jeg er ute for resten av sesongen, sier den tidligere Serie A-proffen.

Bodø/Glimts fysioterapeut er heller ikke alt for optimistisk.

- Vi vet ikke omfanget av skaden før vi har analysert MR-bildene senere i dag. Men vi mistenker at det dreier seg om en meniskskade. I så fall snakker vi om minst fire uker på sidelinjen, sier Pål Jensen til TV 2 Nettavisen.

Bedre og bedre
Men selv om Bergs skade kom svært ubeleilig, var det mye å glede seg over for Glimt søndag. Laget kjørte til tider over bunnrival Tromsø, og klatret over nedrykksstreken etter 2-1-seieren.

- Det var en veldig viktig seier. Vi spilte en bra kamp. Jeg synes vi har et ganske bra lag for tiden, mener Berg.

- Vi har spilt bedre i det siste. Vi har vært plaget av at vi ikke står distansen de siste 30 minuttene, særlig på bortebane, men hvis vi klarer å være obs på det blir det bra. Men vi er jo preget av tabellsituasjonen og nervene som følger av å ligge utsatt til, analyserer han.

Hoftun Norges beste
Runar Berg gir forsterkningene klubben hentet i sommer mye av æren for fremgangen de siste kampene. Laget har kapret ni poeng på de siste fem kampene, og virker solide særlig hjemme på Aspmyra.

- Det er ikke tvil om at spillerkjøpene har vært uttrolig viktige. Harald Martin Brattbakk og Erik Hoftun har vært kjempeforsterkninger for oss. De har vært utrolig bra for oss. Erik er i mine øyne Norges beste spiller, stødig både offensivt og defensivt. Og Harald har jo allerede scoret tre mål for oss.

- Synes du det merkelig at Rosenborg hadde råd til å kvitte seg med disse to i den situasjonen de er i?

- Vel. Jeg mener som sagt Erik er Norges beste spiller. Og det finnes ikke bedre målscorere enn Harald. Det er vel svar godt nok.

Optimist
Runar Berg tror det spillemessige oppsvinget og de solide forsterkningene vil være nok til å berge plassen. Selv om han selv ikke kan bidra på banen.

- Jeg er optimistisk. Det blir jevnt, og avgjørelsen faller kanskje ikke før i siste serierunde. Men vi spiller bra, scorer mål og tetter bakover. Så jeg tror det skal gå bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.