RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter kuttene NIF må gjøre

Sist oppdatert:
Erik Eide, sjef for anleggsavdelingen i Norges Idrettsforbund, frykter kuttene som NIF er nødt til å gjennomføre, men tror organisasjonen vil komme tilbake som en mye mer moderne organisasjon.

Som de fleste andre i Idrettsforbundet som TV 2 Nettavisen har snakket med onsdag, synes Eide situasjonen som har oppstått, er uheldig. Han frykter kuttene som vil ramme NIF.

Ingenting er hellig
- Det er klart vi frykter det. Det vil gå ut over både styringen og aktivitetene. Vi er nå i en situasjon der ingenting er hellig lenger. Men jeg opplever at den konstiuterte presidenten har en god dialog med alle og ønsker å gjøre dette på en ryddigst mulig måte. Hvordan det blir etter hvert, det vil kun tida vise, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

Han tror imidlertid at organisasjonen, etter at alle kuttene er tjent inn igjen, vil fremstå som mye mer moderne, smidig og ryddig.

Anleggssjefen synes det var fornuftig av Kjell O. Kran og Ivar Egeberg å trekke seg etter at de la fram et underskudd på nærmere 36 millioner kroner i går.

- Jeg har jobbet tett med dem i to år, og kjenner dem begge som sterke og veldig positive karer. Når de havnet i en situasjon som dette, synes jeg vurderingene de gjorde ved å trekke seg, var riktige, sier Eide videre.

Misvisende av VG
VG skrev onsdag at Idrettsforbundet allerede har kuttet fem millioner i støtte til barn og ungdom. Det synes seksjonsleder for barn-, unge- og breddeidrett i NIF, Jan Thormodsæter, er misvisende.

- Det som er kuttet, er beløpet til barne- og ungdom i NIF sentralt. Tilsvarende beløp, på krona, er gått til særforbundene isteden. Dette er et resultat av en direkte øremerking fra Kirke- og Kulturdepartementet, sier Thormodsæter til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke spekulere noe i hvordan kuttene vil ramme organisasjonen, siden tallene som ble presentert i går, er såpass ferske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere