*Nettavisen* Sport.

- Frys ut idiotene

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Sommerens dopingskandaler kaster skygger over Spania rundt, som starter lørdag. Kurt Asle Arvesen ber konkurrentene fryse ut juksemakerne.

25.08.06 07:10

- De aller fleste av oss som er ærlige, er lei av å bli konfrontert med dette hele tiden. Jeg har lyst til å oppfordre alle andre som er reine til ikke å hilse på de som doper seg. Ikke ta dem i hånden, ikke smile til dem – rett og slett fryse dem ut, sier Kurt Asle Arvesen til TV 2 Nettavisen.

- Det er ubehagelig å settes i bås med de idiotene der!

Sykler for Sastre
Lørdag går startskuddet for den siste av sesongens tre store etapperitt. Arvesen er på pass i Vuelta a España for første gang siden 1999. Den gang holdt han ut i ti etapper før det var slutt. I år er ambisjonene større.

- Oppgaven min er først og fremst å kjøre for Carlos (Sastre), men jeg håper å slippe til i noen brudd og kanskje kjempe om en etappeseier, sier CSC-rytteren til TV 2 Nettavisen fra hotellrommet i Malaga.

Drømmesommer
Der ankom han onsdag ettermiddag sammen med resten av det danske storlaget. Frisk og rask og med formen inne før tre steinharde uker på spanske landeveier.

Etter den skuffende vrakingen fra CSCs Tour de France-lag, har romsdalingen brukt sommeren godt.

- I motsetning til før Touren, var det klart lenge i forveien at jeg skulle sykle Spania rundt. Nå har jeg hatt en fantastisk sommer. Jeg har vært hjemme ved hytta i Romsdalen og på treningsleir i Belgia. Jeg har kjørt et par ritt, og avsluttet med oppkjøring ved Gardasjøen i Italia.

- Drittlei
Selv om det var svært tøft å oppleve å bli utelatt fra danskenes Tour-lag, bedyrer Arvesen at han har fått skuffelsen på avstand. Like fort går det ikke å komme seg over dopingbomben som slo ned i sykkelverden dagen før Tour de France – og lynnedslaget da sammenlagtvinner Floyd Landis ble tatt i juks i etterkant.

- Jeg vil ikke si så mye om Ivan Basso, ettersom den saken ikke er avklart ennå. Men etter alle de andre avsløringene og saken med Landis, er jeg drittlei doping.

Den norske sykkelproffen hevder sommerens dopingsjokk kom like overraskende på ham som på alle utenforstående. Likevel evner han å fokusere på sin egen jobb, og ikke la seg sette ut av alle skandalene.

- Kjenner meg ikke igjen
- Jeg kjenner ikke igjen mediebildet av sporten vår. Jeg vet ikke mer om det som foregår enn folk flest. Jeg må bare konsentrere meg om meg selv. Og heldigvis klarer jeg å glede meg over mine egne prestasjoner og fremgang midt oppi det hele.

Kurt Asle Arvesen forteller at humøret og miljøet innad i laget er godt, selv etter sommerens tunge slag. Det hjelper også at sponsorene opprettholder støtten til laget og bevarer troen på de gjenværende CSC-rytterne.

- Vi har fått full oppbacking av sponsorene våre. De har bestemt seg for å fortsette ut neste år uansett. Man kan jo ikke bare legge ned butikken selv om én ansatt stjeler.

Håper på varig vinner
To dager før han skal i aksjon i Vueltaen sammen med blant andre Thor Hushovd og Mads Kaggestad, vil ikke Arvesen snakke om favoritter og outsidere. Han nøyer seg med å si at han håper og tror lagkapteinen Carlos Sastre vil hevde seg helt i toppen.

- Jeg håper bare det ikke kommer flere overraskelser. For det viser seg gjerne at de som overrasker mest, er de som har urent mel i posen. Dessuten hadde det vært kjekt å få en vinner som ikke blir disket i ettertid, legger han til.

Og tenker på Roberto Heras og Floyd Landis. Vinnerne av fjorårets Vuelta og årets Tour. Som begge ble strippet for premier og ære i ettertid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.