- Full kontroll

Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Cecilia Brækhus forsvarte VM-beltene.

12.09.09 22:50

Den norske bokseren Cecilia Brækhus forsvarte lørdag verdensmestertitlene i weltervekt i forbundene WBA og WBC.

Etter ti tøffe runder mot Lucia Morelli i Danmark, ble bergensjenta tilkjent seieren på poeng av dommerpanelet med sifrene 98-92, 99-92, 97-93.

Arbeidsseier
Det ble imidlertid en arbeidsseier for 28-åringen. For selv om hun fikk inn flere fulltreffere enn motstanderen i løpet av kampen, slo Morelli hardere.

Brækhus viste seg likevel som den mest allsidige av de to bokserne, og hadde et langt større repertoar.

- Jeg følte jeg hadde kontroll fra første stund, men visste samtidig at jeg måtte være på vakt, sier bergensjenta til TV 2.

Byttet slagplan
Planen til Brækhus var å gå ut i hundre mot sin italienske motstander, men 28-åringen måtte innrømme etter kampen at den taktikken ikke ble fulgt til punkt og prikke.

- Jeg kjente meg ikke komfortabel med det, og startet med å kjenne litt på motstanden og deretter bokse min egen kamp. Hun var veldig sterk, men jeg føler jeg hadde kontroll fra første stund. Jeg var veldig dårlig med guarden i denne kampen, og det irriterer meg veldig.

Dette var den 13 proffkampen til Brækhus, og den norske jenta står også med like mange seirer. Lucia Morelli gikk lørdag på sitt første tap som proffbokser.

Neste oppgave for Brækhus blir trolig et oppgjør mot den danske europamesteren Vinni Skovgaard. Norges boksedronning har slått den danske jenta tidligere.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag